RAVNA GORA: Vuk Drašković nije došao na Sabor!

Potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović kaže da je i ranije bilo slučajeva da lider stranke, zbog svojih obaveza, ne prisustvuje obeležavanju godišnjice Ravnogorskog pokreta

  • 10

Na Ravnoj gori danas će biti održan tradicionalni Sabor, kojim će biti obeležena 71. godišnjica Ravnogorskog pokreta, a na njemu se nije pojavio jedan od simbola ovog skupa i lider SPO-a Vuk Drašković.

Saboru, koji se održava 23. put, prisustvovali su ratni veterani i poštovaoci tradicija Jugoslovenske vojske u Otadžbini i Ravnogorskog pokreta iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i dijaspore.

Potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović kaže za Telegraf da nema ništa čudno u tome što Vuk Drašković ne prisustvuje tradicionalnom Saboru na Ravnoj gori.

- Već nekoliko godina Sabor na Ravnoj gori organizuje Republička asocijacija za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta, a ne SPO, tako da se prisustvo Vuka Draškovića ne podrazumeva, a i ranije je bilo slučajeva da lider stranke, zbog svojih obaveza, nije prisustvovao Saboru - kaže Jugović.

U okviru obeležavanja godišnjice početka organizovanog vojnog otpora nacističkom okupatoru Kraljevine Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, u Hramu Svetog Georgija na Ravnoj gori služen je pomen i položeno cveće na spomenik generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Takođe, priređena je izložba u Spomen domu i izveden kulturno-umetnički program.

Sabor organizuje Republička asocijacija za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta, na čijem je čelu poslanik SPO Aleksandar Čotrić.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    11. maj 2013 | 14:06

    Наравно када не сме да дође. Нема он ништа заједничког са члановима и учесницима покрета, ваћ са противницима и страним непријатељима за које наказа ради.

  • русија

    11. maj 2013 | 14:12

    нек иде у кућу цвећа

  • русија

    11. maj 2013 | 14:06

    боји се да неби било јаја ... а и не припада ту.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA