CRNOGORCE POSETILI VANZEMALJCI: NLO iznad Podgorice?

Ovo nije prvi put da je iznad ovih prostora uočena neobična leteća pojava. Piloti JNA 1975. nedeljama su jurili ”vanzemaljce” iznad obale Jadrana, a te neidentifikovane pojave su dostizale brzinu od 2.000 kilometara na sat

  • 11

Iznad Podgorice, nedavno, je uočena neobična svetleća pojava, jarko narandžaste boje.

- Odgovorno tvrdim da ovo nije astronomska pojava. Ono ima nepravilno kretanje, a nijedno astronomsko telo na nebu, zvezda koja je fiksna, planeta koja je fiksna ne može da ima ovakvo kretanje. Ni meteor nema takvo kretanje i kad krene, on više ne može tako menjati pravac kretanja - kazao je astronom Igor Dajković.

Za svetleće telo koje je u minut-dva naglo menjalo oblik i veličinu, pravce i brzinu kretanja i čitavo isijavalo jakom svetlošću, što je sve posmatralo nekoliko kolega ispred redakcije “Vijesti” i kamerom zabeležio fotoreporter Zoran Đurić, stručnjaci za astronomiju i meteorologiju nemaju objašnjenje.

Astronom Igor Dajković kaže da nijedno nebesko telo ne može da izazove ovakvu pojavu:

- Ovakve pojave meteorolozi obično opisuju pojmom kuglastih munja. Opet, i taj pojam je prilično nedefinisan i kao takav služi za razne interpretacije, pa se govori da nešto što svetli može da leti i na nekoliko metara od zemlje, lebdi u jednom mestu, kreće se napred-nazad i slično.

Dajković podseća da se iznad Švedske godinama dešava pojava slična onoj koja je preksinoć uočena iznad Podgorice:

- Naučnici su to posmatrali i utvrđeno je da se kreće ogromnim brzinama i da je verovatno reč o elektricitetu. To je nestalo na nekoliko godina i čujem da se opet pojavilo, i to se u javnosti najrazličitije interpretiralo - od vanzemaljaca, preko posetilaca iz budućnosti do duhova onostranih.

Ovo nije prvi put da je iznad ovih prostora uočena neobična leteća pojava.

Prema tvrdnjama penzionisanog generala avijacije Blagoja Grahovca, piloti JNA 1975. nedeljama su jurili ”vanzemaljce” iznad obale Jadrana, a te neidentifikovane pojave su dostizale brzinu od 2.000 kilometara na sat.

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crnogorac

    11. maj 2013 | 21:07

    to milo nesto svercuje to mozda krade struju od regiona na neku foru:))

  • gedzovan

    12. maj 2013 | 00:14

    Milov opusak od svercovanih cigareta!Garantovano!

  • varnica

    11. maj 2013 | 20:14

    Od elektriciteta je.U CG je i život naelektrisan do usijanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA