POGLEDAJTE: Filmovi koje jedva čekamo! (VIDEO)

Dugo očekivana i više puta odlagana adaptacija čuvenog klasika F. Skota Ficdžeralda "Veliki Getsbi" stiže u domaće bioskope 15. maja, samo pola sata nakon premijere u Kanu

  • 0

Od novog Almodovara, preko 3D muzičkih avantura gospodina Getsbija i krimi dosijea Džulijana Asanža, do završetka sage o mamurluku, evo filmova kojima se radujemo ovog proleća.

"I'm so Excited" ("Los amantes pasajeros")

Listu filmova čije premijere čekamo sa nestrpljenjem sastavio je BBC, a na prvom mestu našalo se novo ostvarenje Pedra Almodovara. Nakon brojnih drama, španski reditelj se konačno vraća svojim uvrnutim komedijama. Osim toga, nakon dugogodišnje pauze, ponovo ćemo u njegovom filmu gledati Penelope Kruz i Antonija Banderasa, koji će svoje strahove i tajne podeliti sa putnicima jednog prekookeanskog leta.

"The Great Gatsby"

Dugo očekivana i više puta odlagana adaptacija čuvenog klasika F. Skota Ficdžeralda stiže u domaće bioskope 15. maja, samo pola sata nakon premijere u Kanu. Leonardo di Kaprio, Tobi Mekgvajer, Keri Maligen i igraju u 3D mjuziklu Baza Lurmana, filmu o kojem već mesecima pričaju svi filmofili. Međutim, nakon prikazivanja u SAD, kritika je bila veoma oštra prema Lurmanovom učinku, a američki magazin "Time" svrstao ga je na listu filmova koje bi trebalo zaobići u širokom luku.

"We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks"

Dokumentarista Aleks Gibnej ovoga puta priča neverovatnu priču o Džulijanu Asanžu, prvom čoveku Vikiliksa, koji je podigao prašinu objavljivajući tajne diplomatske depeše. Ovo je samo jedan u nizu filmova koji nas očekuju o Asanžu u narednih nekoliko meseci. Ali za razliku od ostalih najavljenih ostvarenja koja se snimaju kao igrani filmovi, ovde je reč o uzbudljivom dokumentarcu koji više naginje istini nego fikciji.

"The Hangover Part III"

Treći i završni deo sage "Mamurluk" vraća nas u Las Vegas, gde je i sve počelo. Ekipa predvođena Bredli Kuperom oduševljeno je prihvatila snimanje trećeg nastavka, koji će zaokružiti priču. Radnja filma još uvek nije u celosti poznata, a mediji su uveliko pisali o tome da će neko od naših omiljenih junaka preminuti, te da će cela priča imati gorko-slatki ukus. Šta se zbilo sa nepredvidivim momcima saznaćemo u maju, za kada je najavljena domaća premijera.

"Before Midnight"

Još jedan završetak trilogije, ovoga puta sasvim drugačije, čeka nas na kraju proleća. Posle filmova "Before Sunrise" i šetnje po Beču, usledio je nastavak "Before Sunset" i romantični trenuci u Parizu, a sada je došao red na Grčku. U antičkom okruženju, kako naziv kaže pre ponoći, videćemo šta se desilo sa Selin i Džesi, dvadeset godina nakon njihovog prvog susreta.

"Star Trek: Into Darkness"

Reditelj Džej Džej Abrams ima pune ruke posle i pod velikim je pritiskom, s obzirom na to da je prihvatio da režira nastavke omiljenih holivudskih franšiza. I dok ćemo na nastavak "Ratova zvezda" čekati još neko vreme, u bioskope je stigao novi nastavak "Zvezdanih staza". Priča počinje povratkom broda "Enterprajz" na Zemlju posle kontroverznog galaktičkog incidenta. Ali, na plavoj planeti nije sve kako treba, u šta gledaoci već mogu da se uvere, jer se film trenutno prikazuje i u domaćim bioskopima.

"Frances Ha"

Pravo iznenađenje na listi, crno-beli film koji potpisuje reditelj Noa Bombah, vraća nas na obožavani Menhetn u stilu Vudija Alena. Iako je prikazan premijerno prošle godine, na festivalu "Telluride Film Festival", tek će se ovog proleća naći u bioskopu širom sveta. Reč je o drami sa komičnim elementima u kojoj glavnu ulogu igra Greta Gervig.

KOJEM SE FILMU VI NAJVIŠE RADUJETE OVOG PROLEĆA?

(Telegraf.rs/ Izvor: B92, BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA