RADNICI FABRIKE AKUMULATORA U ŠTRAJKU: Bogićević nas je pokrao i slagao!

Zbog neisplaćenih zarada, radnici stupili u generalni štrajk. Oni tvrde da je vlasnik Miroslav Bogićević izigrao njihovo poverenje i da neće da čuje za njihove probleme

  • 3

Radnici Fabrike akumulatora Sombor koji posluju u sklopu koncerna "Farmakom", čiji je vlasnik srpski biznismen Miroslav Bogićević, od 11 maja stupili su u generalni štrajku zbog neisplaćenih zarada, saznaje Telegraf.rs!

Kako saznaje naš portal, radnicima kasne isplate zarada, putnih troškova, jubilarnih nagrada, a platu nisu primili od januara 2013. godine.

Goran Kesejić, zamenik predsednika sindikata Fabrike akomulatora Sombor, kaže za Telegraf da su radnici, zbog neisplaćenih zarada od januara i upornog ignorisanja svih zahteva zaposlenih od strane Miroslava Bogićevića, odlučili da stupe u generalni štrajk.

- Više puta je Miroslav Bogićević odbijao da čuje zahteve radnika, a poslednji put data obećanja nije ispunio, što je prelilo čašu i bili smo primorani da krenemo u generalni štrajk. On nam je poslednji put dao ponudu da radimo i da će nam biti isplaćen jedan deo zarada, ali od toga nije bilo ništa. Slagao nas je i pokrao - tvrdi on.

Kesejić dodaje da je svih 250 radnika zaposlenih u proizvodnji stupilo u štrajk i tvrdi da se od njega neće odustati sve dok se ne ispune svi zahtevi radnika.

- Bogićević nam je ostao dužan zarade za januar, februar i mart, kao i naknadu za putne troškove, regres i jubilarne nagrade - kaže zamenik predsednika sindikata Fabrike akumulatora Sombor. On dodaje da pored isplata svih dugovanja, zaposleni imaju i najnoviji zahtev – da radnici na određeno vreme konačno dobiju ugovore na neodređeno.

On dodaje da su o štrajku, kao i o dešavanjima u fabrici obavešteni vicepremijer Aleksandar Vučić i ministar finansija Mlađan Dinkić.

Podsetimo, Miroslav Bogićević je svojevremeno pominjan kao potencijalni kupac FK Partizan, ali i kao kupac 50 odsto akcija "Politike", a za koji je posao prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić tvrdio da se radi o nelegalnoj transakciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • radnik fas-a

    13. maj 2013 | 15:42

    Ako neko smatra da je politicka igra i politikanstvo u pitanju,moze slobodno da dodje u FAS i radi za dzabaka ,Bogicevicu su takvi preko potrebni.... Kad gladan radnik digne glas odmah se pojave neki dusebriznici da skrenu temu u drugu stranu,koga briga za opljackane i gladne radnike...

  • Dekac

    13. maj 2013 | 14:04

    Politicka igrarija i uzasno politikanstvo!!! Pokusavaju da ubiju i ovo malo privrede u jadnoj i napacenoj Srbiji!!!

  • Dekac

    13. maj 2013 | 19:06

    Iskljucivo politikanstvo i pokusaj rusenja sistema i koncerna!!! Gospodo, kome ne odgovara neka ide gde ima bolje, trenutno je u koncernu tesko upravo zbog tih i takvih napada!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA