NAJBOLJI NA SVETU: Novosadski harmonikaši osvojili zlatnu medalju u Inzbruku

Novosađani su u konkurenciji više od 210 orkestara iz celog sveta osvojili čak 48,8 od mogućih 50 bodova, i to u najviše rangiranoj festivalskoj kategoriji

  • 0

Orkestar harmonika Akademskog kulturno-umetničkog društva "Sonja Marinković" iz Novog Sada osvojio je zlatnu medalju na 11. svetskom muzičkom festivalu u Inzbruku.

Novosađani su u konkurenciji više od 210 orkestara iz celog sveta osvojili čak 48,8 od mogućih 50 bodova, i to u najviše rangiranoj festivalskoj kategoriji.

Harmonikaši "Sonje Marinković" time su postali prvi pobednik tog festivala u prethodnih 30 godina koji ne dolazi s nemačkog govornog područja.

Novosadski orkestar, koji je ranije osvojio i evropsku zlatnu medalju, svirao je kompozicije srpskih autora, kao što su "Boje" Slavka Šuklara, "Grlica" Stevana Hristića i "Sinfonieta" Stevana Divjakovića.

Svetski muzički festival održan je u Kongresnoj koncertnoj dvorani u Inzbruku, a novosadski orkestar nastupio je pod dirigentskom palicom profesora Gorana Penića.

(Telegraf.rs / Izvor: Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA