OVAKO SE PRAVI DRŽAVA: Kako je pre 65 godina nastao Izrael (FOTO) (VIDEO)

Na današnji dan 1948. godine David Ben Gurion proglasio je Državu Izrael, čime je kulminirao građanski rat u Palestini, i čime su Jevreji u svojoj svetoj zemlji otvorili vrata pakla: sve okolne arapske države su nagrnule na njih u želji da ih zbrišu sa lica zemlje. Ipak, Izraelci su sami protiv svih izvojevali pobedu i time svoju slobodu i nezavisnost

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika ssss
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Dejan Markovic

    20. oktobar 2014 | 22:35

    Da li je bas tako bilo, ili je prepricana prica sa dosta nedostataka i potpuno tacnih detalja... a da se nadovezem sta je sa nasim teritorijama koje su nam tokom milenijuma(ne zna se tacan broj,tj. da li su dvocifreni 20 000 godina) da li cemo jos neku izgubiti ili povratiti...

  • Beba

    14. maj 2013 | 15:29

    Ubice.Necete jos dugo

  • alexxx

    14. maj 2013 | 15:20

    Jevreji su jedan od najstarijih naroda koji i danas zivi. Da nije bilo njih, njihove kulture, knjizevnosti i umetnosti ne bi bilo ni danasnje civilizacije kakvu poznajemo. Osim toga sto su tvorci monoteizma, ne zaboravimo da su oni na teritoriji koju nastanjuju danas ziveli i pre 4000 godina! Kralj David, Solomon... Procesljajte udzbenike. Nisu oni okupirali nista, vec su se vratili na svoju terioriju na kojoj su ziveli hiljadama godina, pa sa nje proterani. Ne zaboravite da ne bi bilo nas hriscana ni hriscanstva da nije bilo njih, njihove vere u jednog boga i samog Isusa koji je bio Jevrejin. I ne, nisu ga oni ni razapeli, vec Rimljani. Ako se setite da su kao narod i nacija nadziveli stare Egipcane, Asirce, Vavilonce, stare Rimljane i mnoge druge drevne, izumrle narode, shvaticete da tu ima necega, i to ne uzaludno. Sudjeno im je da zive i prezive uprkos svemu. Mnogi su hteli da ih se ratosiljaju, bezuspesno. Takodje, ne zaboravite da su bas kao i Srbi, stradalnicki narod za vreme holokausta i da sa njima imamo mnogo vise zajednickog nego sa Palestincima, koji svakako treba da rese svoje pitanje. Jevreji nisu zaboravili jedni druge, niti svoje zrtve, dok se za nas to bas ne bi reklo. I dok mi srljamo u propast, oni rade na svom obrazovanju,usavrsavanju i napretku... I ostace ovde do kraja sveta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA