Radna grupa protiv ukidanja TV pretplate

Predlog radne grupe koja radi na izradi zakona o elektronskim medijima je da pretplata ostane, a da se pojača odgovornost javnog servisa prilikom trošenja tog novca

  • 5

Članovi radne grupe koja radi na izradi zakona o elektronskim medijima protive se ideji da RTS pređe na direktno finansiranje iz budžeta, rekao je Slobodan Kremenjak, član radne grupe.

Nacrtom zakona predviđeno je da se Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine finansiraju iz budžeta do 31. decembra 2015.

Eksperti iz radne grupe odbili su da potpišu ovakav predlog koji su izneli predstavnici Ministarstva kulture.

- Finansiranje javnog servisa putem pretplate bolji je model nego finansiranje iz budžeta, a razlog je taj što nismo bili uvereni da postoje mehanizmi kojima bi se sprečilo da vlast kroz odobravanje sredstava iz budžeta ne vrši pritisak na javni servis i njegovu uređivačku politiku - rekao je advokat Kremenjak.

Prema njegovim rečima, predlog radne grupe je da pretplata ostane, a da se pojača odgovornost javnog servisa prilikom trošenja tog novca, ali i odgovornost građana u plaćanju pretplate.

Nacrtom je predviđeno da se na naplatu potraživanja za TV pretplatu prihvati rok zastarelosti od godinu dana.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • car

    14. maj 2013 | 08:05

    Najbolje da se ukine rts zajedno sa pretplatom. I narod srecan i 'radna grupa' zadovoljna

  • Ivac

    14. maj 2013 | 08:36

    Slazem se sa ukidanjem i pretplate i rts-a! ;-) ! I ja sam za! Vucicu ovi se bune, reaguj!

  • Marina Marković

    14. maj 2013 | 10:42

    Definitivno ukinuti...osim toga kablovska njima placa predplatu bas sam pitala jednog majstora kad mi je bio kuci i rekao je da nikako ne placam rts preko EPS racuna jer njegova firma vec njima placa...Lopovcine teske...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA