Agent CIA uhapšen u Moskvi

Ruski kontraobaveštajci su sinoć priveli američkog agenta Rajana Kristofera Fogla, koji je u Moskvi zvanično boravio kao karijerni diplomata

  • 1

Operativac američke obaveštajne službe CIA uhapšen je u Moskvi dok je "pokušavao da vrbuje jednog člana ruske tajne službe", javljaju ruski mediji.

Kako prenosi "Raša tudej", ruski kontraobaveštajci su sinoć priveli američkog agenta Rajana Kristofera Fogla, koji je u Moskvi zvanično boravio kao karijerni diplomata.

- Pripadnici Federalne službe bezbednosti priveli su tajnog agenta CIA, koji je bio na funkciji trećeg sekretara političkog odeljenja ambasade SAD u Moskvi - rečeno je agenciji Interfaks.

FSB je navela i da je Kristofer kod sebe imao "posebnu tehničku opremu, odštampana uputstva namenjena ruskom državljaninu, veliku sumu novca i opremu za prerušavanje".

- CIA je nudila milion dolara godišnje pripadniku ruskih obaveštajnih službi, kog je Fogl pokušao da regrutuje - tvrdi "Raša tudej".

Američka ambasada još nije komentarisala ovaj slučaj.

Kako navodi Rojters, do incidenta je došlo u "veoma osetljivo vreme" i u trenucima kada SAD i Rusija pokušavaju da unaprede uzdrmane odnose.

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA