Dečak izgubio prste zbog bombe-igračke! (FOTO) (VIDEO)

Autistični Majkl Bogan (15) je sedeo sa dečacima sa kojima je pokušavao da se sprijatelji u predgrađu Brizbejna u Australiji, kada mu je jedan od njih dao lopticu za golf, zapravo ručno napravljenu bombu punjenu kugličnim ležajevima i belim praškom

  • 4

Majkl Bogan (15) iz Ipsviča u Australiji bio je žrtva neslane šale, naveli su njegovi roditelji, pošto su drugi tinejdžeri njihovom sinu dali bombu u obliku loptice za golf. Oni nisu odmah optuženi, a majka žrtve želi da se krivcima sudi za pokušaj ubistva.

Naime, dečak je izgubio većinu prstiju u eksploziji improvizovane bombe kućne izrade.

Rebeka Bogan, majka dečaka, rekla je da se njen autistični sin trudio da se sprijatelji sa tim dečacima i veruje da ovaj napad nije bio slučajan.

Majkl Bogan proveo je devet sati na operaciji nakon eksplozije koja ga je osakatila.

- Kad sam se probudio, gledao sam u svoje ruke i pitao se da li je ovo san, molio sam da mi kažu da je san - rekao je Majkl nakon operacije.

Kaže da je sedeo sa drugim tinejdžerima u predgrađu Brizbejna kada je jedan od njih izvadio lopticu za golf, koja je u stvari bila ručno napravljena bomba punjena kugličnim ležajevima i belim praškom, navodi se u izveštaju.

- Sećam se samo da sam protresao lopticu koja je zatim eksplodirala. Nisam mogao ni da čujem ni da vidim bilo šta - rekao je Majkl, kome se jedan šrapnel čak zario i u nogu.

Tri tinejdžera starosti između 15 i 18 godina koji su bili sa Majklom prošli su sa manjim povredama.

Majka povređenog dečaka rekla je da mu to nisu prijatelji, već dečaci sa kojima se njen sin povremeno družio.

Njegov očuh rekao je da je dečak bio na meti školskih huligana koji su ga svakodnevno maltretirali.

- Nekad je dolazio iz škole ljut jer se tukao sa drugom decom koja ga nisu volela i ružno su ga tretirali - rekao je Majkl Klifton, dečakov očuh.

Lekari su naveli da će dečak  morati da se podvrgne operaciji presađivanja kože sa butina i stomaka kojima će nadoknaditi izgubljenu kožu ruku.

Pogledajte video:

(M. R. / Izvor: news.sky.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA