Holbruk želeo da se sa talibanima postupi kao sa Miloševićem!

Specijalni američki izaslanik za Avganistan i Pakistan smatrao je da pitanje talibana treba rešavati kao sa predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem, upotrebom diplomatije i sile, ali ga je odbio Barak Obama

  • 6

Specijalni američki izaslanik za Avganistan i Pakistan Ričard Holbruk smatrao je da pitanje talibana treba rešavati kao nekada tokom devedesetih godina sa predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem, upotrebom diplomatije i sile, ali taj pristup nije podržao predsednik SAD Barak Obama.

To je na tribini u Vašingtonu rekao nekadašnji Holbrukov savetnik Vali Nasr koji je i dalje član odbora za spoljnu politiku Stejt departmenta i profesor uglednog Džon Hopkins univerziteta.

- Ideja je bila da se sa talibanima pregovara kao nekada sa Miloševićem oko Bosne, diplomatija uz silu. Međutim, general Petreus (komandant NATO snaga u Avganistanu) i vojska nisu smatrali to potrebnim - naveo je Holbrukov nekadašnji savetnik.

On je objasnio da je sličan stav imala i Bela kuća, gde se smatralo da bi pregovori bili shvaćeni kao slabost u američkoj javnosti. Najveći deo vojnih snaga SAD napustiće Avganistan tokom naredne godine.

- To govori da Bliski istok više nije toliko značajan za Ameriku - kazao je ovaj analitičar, dodavši da ni po pitanju sukoba u Siriji ne postoji volja da se SAD aktivnije uključe.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    14. maj 2013 | 22:40

    JA SE КАО СРБИН НАДАМ" ДА ЋЕШ ВЕЧНО ГОРЕТИ У ПАКЛУ РАДИ СВОЈИХ ГРЕХА СЛУГО СОТОНЕ !!!

  • Miloš

    14. maj 2013 | 22:13

    Taj Holbruk zbog svog angažovanja u Srbiji i svrstavanja na stranu teorističke Ovk sada se kuva u paklu u velikom crnom kotlu.

  • Jovan

    14. maj 2013 | 23:39

    Suvisne su reci za vas gospodine Holbruci...nadam se da ce Srbin biti zet tvom unucetu pa da je bombarduje svaki dan!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA