Promene u vrhu banaka u Srbiji

Posle povratka Zlatana Peručića u bankarski svet preuzimanjem funkcije predsednika IO "Srpske banke" i dolaska Zorana Lilića u "Jubmes banku", promene su aktuelne i u stranim bankama

  • 2

Promene u vrhu domaćih i stranih banaka se nastavljaju. Posle povratka Zlatana Peručića, nekadašnjeg prvog čoveka "Beobanke", u bankarski svet, preuzimanjem funkcije predsednika IO "Srpske banke" i dolaska Zorana Lilića u "Jubmes banku", promene su nastupile i u stranim bankama.

Tako će Vladimir Čupić, sadašnji prvi čovek "Hipo-Alpe-Adrija banke" u Srbiji, od prvog juna biti, najverovatnije, predsednik Izvršnog odbora domaće AIK banke.

Naime, kako nezvanično saznajemo, na skupštini ove domaće banke, čije je sedište u Nišu, zakazane za 30. maj, Čupić će biti predložen za prvog čoveka AIK banke, koja po kapitalu zauzima treće mesto u Srbiji. Ova domaća banka ima veoma veliki broj akcionara, a najveći su Grčka poljoprivredna banka, koja se utopila u "Pireus" banku sa 20,86 odsto učešća, zatim "Sunoko" iz Novog Sada, čiji je vlasnik Miodrag Kostić sa 9,21 odsto učešća i "Unikredit" banka sa 0,02 odsto kapitala.

(Telegraf.rs / Izvor: "Večernje novosti")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taxidriver

    15. maj 2013 | 04:34

    Zoran Lilic,odakle on ispade ah da ima tople pozdrave od 2000 i vise ne zaposlenih iz Rekorda Rakovice znate to je firma koja je pre njega radila u tri smene a kad je bivsi predsednik postao direktor preduzeca istu je ugasio za sva vremena,mislim covek je privatizovao kapirate kako to ide kod nas?!

  • стрептомицин

    15. maj 2013 | 00:50

    Зар је битно из које ће банке пљачкати народ? Рокада не значи нама баш ништа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA