KO JE RUSKI EKSTREMISTA UHAPŠEN U SRBIJI: Posećivao Beograd i intervjuisao Jeremića!

U kabinetu Vuka Jeremića kažu da je Gorjačev samo jedan od hiljadu novinara, kojima je šef srpske diplomatije tokom mandata od 6,5 godina dao intervju

  • 4

Iliju Gorjačeva (30), vođu paramilitarnog pokreta "Vojna organizacija ruskih nacionalista" (BORN), koji je prošle nedelje uhapšen u Beogradu, ruske vlasti terete za umešanost u osam ubistava na rasno-etničkoj osnovi, među kojima je i odsecanje glave Tadžikistancu Šaripov Ahtamšo Jusufoviču (24) u oktobru prošle godine.

Gorjačev je pre poternice, u vreme kada je vodio pokret "Ruski obraz" bio čest gost u Beogradu, između ostalog bio je gost radikalima u Skupštini, a u leto 2011. radio je intervju za jedan ruski portal sa tadašnjim ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem.

U kabinetu Vuka Jeremića kažu da je Gorjačev samo jedan od hiljadu novinara, kojima je šef srpske diplomatije tokom mandata od 6,5 godina dao intervju. Kako navode, svaki akreditovani novinar mogao je da zatraži i dobije razgovor sa Jeremićem, a kabinet se pri tom nije bavio njihovim eventualnim krivičnim dosijeima.

RADIKALE POSEĆIVAO U SKUPŠTINI

Ovaj ruski neonacista je prošle godine bio ugošćen čak i u Skupštini Srbije i tada su mu domaćini bili srpski radikali s kojima je godinama blisko sarađivao. Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dejan Mirović objašnjava da je Gorjačev njegov prijatelj i da je u februaru 2012., dok je Mirović bio poslanik, došao u parlament Srbije kao njegov gost lično.

- Neću da komentarišem rad ruskog tužilaštva i njihovih pravosudnih organa, ali znam da se on i u Rusiji i u Srbiji bavio balkanistikom i istorijom. Poslednji put sam ga video 2012. kada je posetio Skupštinu - izjavio je Mirović.

(Telegraf.rs/ Izvor: "Alo")

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cetnix

    15. maj 2013 | 02:13

    Ruski patriota,srbi su uz tebe

  • anti antifa

    15. maj 2013 | 08:27

    Podrška ruskom nacionalisti

  • Kira

    15. maj 2013 | 08:52

    Vi ispod koji ga podržavate ste najobičniji crvi, ne zaslužujete da dišete isti vazduh i da hodate istom zemljom kao ostali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA