MEDOJEVIĆ: DPS je politička verzija "Pink Pantera"!

- Kada bi tužilac imao audio snimak sa sastanka bande koja planira pljačku, zar to ne bi bio dokaz prvog reda za hitna hapšenja - zapitao je Medojević, komentarišući aferu "Snimak"

  • 1

Član Predsedništva Demokratkog fronta i lider opozicionog Pokreta za promene Nebojša Medojević izjavio je da je vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) politička verzija "Pink Pantera", samo što se "umesto zlata krade volja građana".

- Kada bi tužilac imao audio snimak sa sastanka bande koja planira pljačku, zar to ne bi bio dokaz prvog reda za hitna hapšenja - zapitao je Medojević u izjavi za podgorički “Dan”.

Prema njegovim rečima, najveća odgovornost za stanje u državi je na Socijaldemokratskoj partiji i manjinskim strankama, "koje opstankom na vlasti" daju "dodatnu infuziju bolesniku koji se leči pogrešno".

- Afera ''Snimak'' i dokazana masovna izborna krađa na predsedničkim izborima pokazala su da DPS odavno nema podršku većine građana i da državom vlada svojevrsnim državnim pučem. Protivustavno i nelegitimno. SDP i partije manjinskih naroda moraju znati da se ne može vladati protiv volje većine građana, na osnovu izbornih prevara krađa i političkom korucijom najsiromašnijih birača", rekao je Medojević.

On smatra da je sada pravi trenutak da se zaustavi, kako je rekao, ovaj broda i da se promeni kurs.

Opozicioni Demokratski front je, prema njegovim rečima, pokazao snagu, politički i državnu odgovornost i ponudio demokratsku alternative.

Medojvić je uveren da “Evropa razume nedemokratsku prirodu režima".

- Afera "Snimak" će dobiti krivično-pravni rasplet. Ključni akteri sistemske planirane kriminalne aktivnosti radi prekrajanja izborne vođe građana, moraće odgovarati na sudu. To traže i EU i SAD - veruje Medojević.

On misli da ako SDP nastavi i dalje bude u koaliciji sa DPS-om to će rezultirati "njihovim nestankom".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA