Dinkić doveo Guči, Pumu i Iv Sen Loran u Rumu!

Ministar finansija je naveo da je za fabriku u Rumi pronađen najbolji mogući strateški partner, jer se radi o svetskom renomiranom proizvođaču

  • 3

Kompanija "Kering grupa" pod čijim krovom posluju brendovi Guči, Puma, Iv Sen Loran i drugi od danas radi u Rumi.

Ministar finansija Mlađan Dinkić i izvršni direktor "Kering grupe" Žan-Fransoa Palu potpisali su ugovor o podsticanju direktnih investicija, a u Rumi će biti uloženo šest miliona evra i zaposleno 120 radnika.

"Kering grupa" je u Rumi kupila kožaru, gde će obnoviti fabriku za proizvodnju kožne galanterije luksuznih brendova, a za svakog novozaposlenog Vlada Srbije je odredila subvencije od 8.000 evra.

Dinkić je posle potpisivanja ugovora istakao da je za fabriku kože u Rumi pronađen najbolji mogući strateški partner, jer se radi o jednom od najvećih svetskih proizvođača obuće i modnih dodataka od kože.

- Kompanija koja proizvodi brendove kao što su Guči, Puma, Sen Loran i drugi svetski poznati brendovi, od danas radi u Srbiji - rekao je Dinkić, i dodao da je "Kering" u prošloj godini imao promet od 10 milijardi evra.

Inače, ekskluzivne cipele poznatih marki delom se već proizvode i u fabrikama "Prodžeti" u Vladimircima, Somboru i Vršcu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    15. maj 2013 | 17:14

    Lepa vest. Ne volim ga, ali... Kad je lepa vest, lepa je. Pohvala s moje strane.

  • Siniša

    15. maj 2013 | 19:42

    Dve godine njihovog prometa pokrilo bi naš ceo dug.

  • Veljko

    15. maj 2013 | 18:11

    Bravo Mladjane,vrlo dobro....odlicno....samo cemu subvencije kada imaju tolike promete....vece nego budzet nase zemlje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA