TRAGIČNO: Zbog siromaštva poklonila bebu najboljoj drugarici

Biserka iz Golemog sela poklonila je bebu najboljoj drugarici sa posla, jer nakon muževljeve smrti nema para za normalan život ni sa svoje dvoje starije dece

  • 7

Samohrana majka Biserka iz Golemog Sela kod Vranja poklonila je bebu najboljoj drugarici jer sina nije mogla da izdržava zbog velikog siromaštva u kojem živi sa prva dva deteta.

Kako pišu frankfurtske Vesti, majka je novorođenče poklonila najboljoj prijateljici s posla (obe rade u "Jumku") Oliveri Milošević.

Ona je rekla da je Biserka ostala u velikom siromaštvu sa kćerkom Stefanom (11) i sinom Nemanjom (8) nakon smrti supruga Radeta, koji je 30 avgusta 2012. godine umro od karcinoma pluća u 43. godini.

Kada je Rade umro, Biserka u strahu od seoskih patrijarhalnih pravila nije znala kako će ljudi reagovati na njenu trudnoću. Nije se javljala lekaru, nikom nije smela da se poveri.

A onda se 7. decembra Biserka požalila da joj nije dobro i zamolila Oliveru da je odveze svojoj kući, što je ona i uradila. Biserka je odmah otišla u toalet i odande ubrzo zatražila šećer i vodu.

- Imala sam šta da vidim. Samo što se nisam onesvestila. Ruke su joj bile krvave do lakata, nisam znala da li njoj treba šećer i voda ili meni. Nisam imala iskustva sa porođajima, pa sam je pitala: "Šta ti je, pobogu, ženo?". "Gotovo je, porodila sam se", jedva je prošaputala i pokazala bebu koja je zaplakala - rekla je Olivera.

Ubrzo je došla Hitna pomoć i prevezla Biserku i bebu na ginekološko odeljenje bolnice u Vranju.

Nakon tri dana boravka u bolnici, gde je Olivera sve vreme bila pored Biserke i bebe, pojavilo se pitanje kakva će biti sudbina bebe. Kada je Olivera pitala Biserku da li bi mogla da udomi dečačića, majka bebe je zaplakala od sreće.

- Đorđe je naše zlato, naša ikona vaskrsenja u kući, naš novi život, snaga, pobeda dobrog nad zlim. Neka ga Bog čuva, a pored njega i sve nas, naravno i Biserku i njenu decu. Mi ostajemo velike prijateljice i sestre, opet ćemo zajedno raditi, a imaćemo o mnogo čemu da pričamo sa mnogo više radosti i sreće - rekla je Olivera s kojom se složio i njen muž Novica.

(Telegraf.rs / Izvor; Vesti online.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    15. maj 2013 | 20:11

    Nije nista to tragicno sto je dala dete tragicno je to sto nam drzava ne da da zivimo

  • Ana

    15. maj 2013 | 21:15

    Ne razumem zasto u naslovu stohi TRAGICNO!!!! Neka je dete zivo i zdravo i neka odrasta u ljubavi!

  • Bunar

    15. maj 2013 | 21:47

    Da država reaguje pod hitno.Da pomogne i majci,i pomajci.Ima para za hoštaplere i za poslovne ručkove,a od ovoga se ograđuje.Svaka čast ženi koja joj je pritekla u pomoć.U svakom slučaju je bolje,nego da ga je ostavila u šumi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA