DOGOVOR: Jagodinsku pivaru preuzimaju Italijani

Điantonio Tramet, vlasnik lanca pivara "Tramite" u severnoj Italiji preuzeće najstariji industrijski pogon u Jagodini. U ovom poslu posredovao srpski košarkaš Saša Đorđević

  • 1

Jagodinsku pivaru, najstariji industrijski pogon u Jagodini, osnovanu 1852. godine preuzima Điantonio Tramet, vlasnik lanca pivara "Tramite" u severnoj Italiji.

To je dogovoreno u Veroni na sastanku Trameta, predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića-Palme i direktor Jagodinske pivare Jelene Vulović-Dojčinović.

Razgovoru su prisustovali i ambasadorka Srbije u Rimu Ana Hrustanović, predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić i poznati srpski košarkas Saša Đorđević, koji je posredovao u ovom poslu.

- Reč je o gospodinu, koji se bavi proizvodnjom nekoliko vrsta piva, i dogovorili smo da poseti Jagodinsku pivaru 10. juna, a početak posla očekujemo najdalje u septembru - rekao je Marković novinarima posle sastanka.

Trameta nije krio zadovoljstvo kada je čuo podatke o pivari, koje mu je predstavila direktor Vulović - Dojčinović, a posebno je zainteresovan za tržište Rusije i Turske preko Srbije, jer piva koje proizvodi njegova kompanija u Italiji sada nema u Rusiji, napomenuo je Marković.

Trameta je istakao da je "spreman da pravi posao sa Jagodinskom pivarom".

- Već smo se dogovorili, 10. juna dolazim u Jagodinu i nadam se da ćemo tom prilikom potpisati konkretan ugovor o saradnji i dogovoriti konkretne količine piva, koje ćemo zajedno plasirati na domaće i strano tržište - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    16. maj 2013 | 09:07

    Dali mi znamo nesto da radimo kod nase kuce , zar nama trebaju stranci ili sta ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA