Dva miliona nastradalima na KiM,Tadić uputio saučešće

Novac samo najhitniji deo pomoći, saopštilo Ministarstvo za Kosovo i Metohiju

  • 1

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju uputilo je danas dva miliona dinara porodicama devetoro nastradalih od lavine u selu Restelica kod Dragaša.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je to samo najhitniji deo pomoći koju će Ministarstvo za KiM nastaviti da pruža porodicama nastradalih i meštanima sela Restelica.

 U snežnoj lavini poginulo je devet članova porodice Reka, a za jednom osobom se traga. Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je danas telegram saučešća porodici Reka povodom ove  tragedije.

- Primite izraze mog najdubljeg saučešća. Najiskrenije saosećam u vašem bolu - navodi se u telegramu predsednika Srbije, koji je porodici uručio ministar za KiM Goran Bogdanović.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 2309978

    13. februar 2012 | 17:31

    Gospodine predsednice, saucesce je u redu, ali zbog desetoro mrtvih u Srbiji je morao biti proglasen dan zalosti. Medjutim, jos gora je gromoglasna tisina povodom toga. Ako smo pre tri i po godine imali dan zalosti zbog srpskih turista stradalih u Egiptu, i za ovo je morao biti proglasen dan zalosti, narocito sto se radi o nacionalnoj manjini kako bi se izbegla pogresna tumacenja. To sto je Srbiji ocigledno zabranjeno da proglasi dan zalosti jer bi se moglo protumaciti da Kosovo smatra svojom teritorijom, to je bila vasa duznost da kazete narodu. Zalosno je sto ja to moram da kazem, ima li jos uvek nekakve opozicije u Srbiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA