Oslobođen sudija Blagoje Jakšić i saradnici

Član Visokog saveta sudstva je bio optužen da je zloupotrebom službenog položaja pribavio protivpravnu korist od 20 miliona dinara dok je bio na čelu Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici

  • 0

Specijalni sud u Beogradu doneo je danas oslobađajuću presudu za člana Visokog saveta sudstva, sudiju Blagoja Jakšića i njegove saradnike.

Jakšić je bio optužen da je zloupotrebom službenog položaja pribavio protivpravnu korist od 20 miliona dinara dok je bio na čelu Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici.

Presudu je pročitao sudija Dragan Milošević, a prilikom čitanja presude u sali su se čuli uzvici oduševljenja, na šta je sudija uzvratio da "sudnica nije fudbalski teren i da su takve reakcije neprimerene".

Tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Jakšić je bio uhapšen 23. seprembra 2011. i pet i po meseci je proveo u pritvoru do odluke suda da mu dozvoli odbranu sa slobode uz jemstvo od 80.000 evra.

Jakšić je do hapšenja radio kao sudija Prekršajnog suda u Beogradu, a u Visoki savet kao član iz reda sudija, došao je u martu 2010. godine pošto je izabran na neposrednim sudijskim izborima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA