Oglasila se Šveđanka koja tvrdi da je Asanžova žrtva!

Žena, čije ime nije zvanično saopšteno niti objavljeno u švedskim medijima, ali kruži internetom, napisala je na jednom blogu da je pre tri godine bila "žrtva tog napastvovanja"

  • 1

Jedna od dve Šveđanke koje su optužile osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža za silovanje odlučila je da prvi put javno progovori o tom svom, kako kaže, teškom iskušenju.

Žena, čije ime nije zvanično saopšteno niti objavljeno u švedskim medijima, ali kruži internetom, napisala je na jednom blogu da je pre tri godine bila "žrtva tog napastvovanja", prenela je agencija AFP.

Na blogu, objavljenom sredinom aprila, o kojem su tek sada izvestili švedski mediji, ta žena nije označila Asanža po imenu, ali je vreme o kojem ona govori u skladu s optužbama za seks-skandal podnetim protiv njega.

Australijski aktivista negirao je optužbe, tvrdeći da su deo prljave kampanje za diskreditovanje njegovog sajta koji objavljuje na drugi način nedostupne informacije od anonimnih izvora.

Za njim je raspisana poternica radi saslušanja u Švedskoj, ali se on krije u Ambasadi Ekvadora u Londonu od juna 2012, nakon što mu je Ekvador dodelio politički azil.

Asanž strahuje da bi, u slučaju da bude izručen Švedskoj, bio prebačen u SAD gde ga čekaju optužbe zbog objavljivanja na stotine hiljada dokumenata američke vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raša

    16. maj 2013 | 15:24

    Hoće ga amerikanci, sasamo je pitanje načina na koji da ga dopreme preko okeana, pa u Gvantanamo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA