Koncert Zemunskog kamernog orkestra na Kolarcu (FOTO)

Na repertoaru jednog od najboljih srpskih kamernih orkestara biće dela Volfganga Amadeusa Mocarta, Edvarda Griga, Srđana Todorovića, Miloja Milojevića i Konstantina Babića

  • 0

U Velikoj sali Kolarčeve zadužbine 19. maja u 11 časova nastupiće Zemunski kamerni orkestar. Na repertoaru jednog od najboljih kamernih orkestara naći će se, između ostalog, i dela Volfganga Amadeusa Mocarta, Edvarda Griga, Srđana Todorovića, Miloja Milojevića i Konstantina Babića.

Orkestar pod upravom dirigenta Đorđa Stankovića osnovan je novembra 2004. godine.

Želja i realizacija da se osnuje jedan takav orkestar potekla je od Ružice Velimirović, dugogodišnje flautistkinje i pikolistkinje Simfonijskog orkestra RTS-a, a kao logičan sled njene (pre svega porodične) povezanosti sa Zemunskim gudačkim kvartetom. Podsetimo, ovaj ansambl je proslavio ime Zemuna na više od 800 maestralnih koncerata.

S obzirom na to da je Zemun između dva rata imao filharmoniju, Velimirovićevoj se učinilo da ovaj grad zaslužuje da ode korak napred u svojoj muzičkoj istoriji, te je osnivanje Kamernog orkestra došlo kao logičan sled stvari.

Neprekidno obogaćujući repertoar, Zemunski kamerni orkestar iza sebe ima zapažene nastupe na Gardošu, u okviru beogradskih "Dana evropske kulturne baštine", u Skupštini grada Beograda, Ateljeu 212, na Kolarcu, manifestaciji "Bojčinsko leto", u brojnim gradovima širom Srbije, kao i u Republici Srpskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA