Glavni urednik HRT podneo ostavku zbog laganja u biografiji!

Etičko povereništvo HRT zaključilo je da je Željko Rogošić povredio Etički kodeks medijske kuće, jer njegov CV, onako kako je napisan, nije potpuno u skladu sa činjeničnim stanjem

  • 1

Glavni urednik Prvog programa HTV-a Željko Rogošić podneo je neopozivu ostavku na to mesto zbog "siline neetičnog progona i medijske hajke" koja se na njega obrušila povodom mišljenja Etičkog povereništva HRT-a da nije dao tačne podatke u svojoj biografiji.

Povereništvo je razmatralo u javnosti iskazane, navodno, problematične i netačne tačke u njegovoj profesionalnoj biografiji u postupku kandidature za glavnog urednika HTV 1.

To telo je juče jednoglasno zaključilo da je novoimenovani glavni urednik HTV1 Željko Rogošić povredio Etički kodeks HRT-a, jer njegova biografija onako kako je napisana nije potpuno u skladu s činjeničnim stanjem.

Rogošić se u ostavci izvinio "zbog nepreciznosti ili nejasnoća u dvema navedenim formulacijama", koje se tiču funkcija i razdoblja kada ih je i gde obavljao, ali smatra da baš ništa u njegovoj 30-godišnjoj profesionalnoj biografiji nije ni lažirano, ni falsifikovano, prenosi agencija Hina.

Direktor HRT-a Goran Radman 9. maja poslao je zahtev Etičkom povereništvu HRT-a da ispita je li Rogošić navodima koje je izneo u svojoj biografiji priloženoj uz prijavu za mesto glavnog urednika HTV1, a koji su osporeni u javnosti, povredio Etički kodeks HRT-a, prenosi agencija Hina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anti antifa

    17. maj 2013 | 22:15

    Ah ti latini.kad ne prepravljaju celokupnu "povijest i historiju" onda lažiraju lične poslovne biografije.Bolestan narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA