Mudžahedini iz Sandžaka stradali u Siriji!

Sandžaklije Merdija i Bera stradale su u napadu na zatvor iz koga su hteli da izbave "braću koju muče i sestre koje siluju". Na umrlici jednog od poginulih, porodica je napisala da je poginuo na Alahovom putu, u Siriji, u 27. godini

  • 17

Sudeći po tekstu objavljenom na sajtu SandžakHeber.net, u borbama u Siriji poginula su dva muslimana iz Sandžaka, boračkih imena Merdija i Bera.

U tekstu povodom smrti dva druga jedan od boraca iz Sandžaka navodi da su oni hrabro poginuli 14. maja, "dok mnoga braća sede u foteljama sa svojim ženama i ne čine ništa poput kukavica".

Za jednog od njih, koga naziva Ebu Merdija, kaže da je ostavio ženu i petoro dece da bi otišao u Siriju da brani "slabe i potlačene".

- Kakav je samo to iman kada ostaviš ženu,četiri ćerkice i jednog sina koji ima oko godinu dana - piše u oproštajnom tekstu nepoznati autor, i sam učesnik borbi u Siriji.

O drugom svom drugu, koga naziva Ebu Bera, a za koga se iz teksta može zaključiti da se radi o Eldaru Kundakoviću, piše sa puno ljubavi, objavljuje i njegovu fotografiju i kaže da je Novopazarac.

Kako se može zaključiti iz teksta, ove Sandžaklije su stradale u napadu na zatvor iz koga su hteli da izbave "braću koju muče i sestre koje siluju".

Na umrlici Kundakovića porodica je napisala da je poginuo na Alahovom putu, u Siriji, u 27. godini, 14. maja.

(Telegraf.rs / Izvor: Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    17. maj 2013 | 13:55

    Idite svi u siriju da branite nedužne i slabe. Što vas više ode veće su šanse za pobedu. Imate moju podrsku.

  • ACA B

    17. maj 2013 | 14:43

    Stvarno bi bilo plemenito kad bi sto vise novopazarskih mudzahedina i talibana organizovalo i otislo u Siriju...sledite Alahov put vasih drugara

  • anti antifa

    17. maj 2013 | 14:08

    Vala neka su.Podrška sirijcima u borbi protiv belosvetskih baraba i besposličara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA