Palestinci švercuju KFC piletinu!

Još od kada je pre šest godina Izrael pojačao blokadu nad Gazom, kojom je zavladao islamistički "Hamas", Palestinci su koristili tunele da krijumčare sve i svašta

  • 0

Palestinci koriste mrežu tunela ispod granice pojasa Gaze s Egiptom da prokrijumčare niz stvari - od goriva, kućnih aparata, automobila, stoke, pa čak i opasnog oružja.

U novije vreme krijumčari su odlučili da donesu nešto novo na tu teritoriju pod izraelskom blokadom - pečenu piletinu iz američkog lanca brze hrane KFC, "Kentaki fraid čiken".

Još od kada je pre šest godina Izrael pojačao blokadu nad Gazom, kojom je zavladao islamistički "Hamas", Palestinci su koristili tunele da krijumčare sve i svašta.

Nedavno je služba za isporuku Jamama (u prevodu s arapskog golub) počela da isporučje pečenu piletinu širom pojasa Gaze. Dostavljači na motorima voze do egipatske granice, uzimaju zapakovanu piletinu iz jednog od tunela i isporučuju mušterijama.

Piletina se priprema u restoranima KFC-a u mnogim gradovima širom egipatskog Sinajskog poluostrva, a u Gazi takvih restorana nema. Jedino je na drugoj palestinskoj teritoriji, Zapadnoj obali, prošle godine otvoren KFC restoran.

- Svako ko želi da jede pravi Kentaki fraid čiken, može da pozove nasu kancelariju u Gazi, da nam ime i telefonski broj i kaže tačno koliko porcija želi - priča Ibrahim, jedan od dostavljača.

Vlasnici Jamame objašnjavaju da je novi posao započeo kada su motoristi ponudili da isporučuju takva jela. Oni kažu da je potrebno tri sata da se jelo donese iz Egipta do Gaze i manje od sata da kroz tunel stigne do naručioca.

Kompanija ima svoj vebsajt sa fotografijama egipatske brze hrane.

Ona takođe ima svoju stranicu na Fejsbuku, gde se može naručivati hrana za sledeći dan. Ipak, na isporuku se zaista dugo čeka i oni koji naručuju pečenu piletinu kažu da je ukusna ali ne baš topla. Nedeljno ima desetine naružbina za tu vrstu fast fuda i cena je 30 dolara, trostruko veća nego u Egiptu zbog troškova krijumčarenja i komplikovane isporuke.

Oni koji naručuju kažu da ne mare koliko košta ono što uživaju da pojedu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA