Amerikanci ulaze u Trepču!

U Vladi Srbije je najavljeno potpisivanje ugovora o saradnji Rudarsko-metalurškog kombinata "Trepča" i jednog od najvećih američkih konzorcijuma "Nju dženerejšn pauer"

  • 10

U Vladi Srbije za danas je najavljeno potpisivanje ugovora o saradnji Rudarsko-metalurškog kombinata "Trepča" i jednog od najvećih američkih konzorcijuma "Nju dženerejšn pauer", piše "Informer". Prema saznanjima ovog lista, Srbija će biti većinski vlasnik, dok će Amerikanci imati manji udeo.

Posle briselskih sporazuma, u kojima je posredovala Evropska unija, i velikog broja protesta onih koji smatraju da je potpisanim sporazumom Srbija priznala Kosovo, ovaj ugovor bi mogao da znači da su Amerikanci promenili ploču i da priznaju severno Kosovo kao deo Srbije!

Ministar Milan Bačević je izjavio za "Informer" da je ovaj projekat od izuzetnog značaja za Srbiju.

- U severnoj Trepči koju mi kontrolišemo, uz velike otpore samoproglašene kosovske administracije, danas je zaposleno između 600 i 800 radnika, a ovim ugovorom biće stvoreni uslovi za barem duplo više ljudi. Pouzdano tvrdim da iza ovog sporazuma stoji država Ilinois, značajan broj njihovih kongresmena i senatora. Pored očigledne ekonomske koristi, ovaj ugovor je značajan i kada su u pitanju odnosi na celom Kosovu - rekao je Bačević, koji je najavio i velika ulaganja Amerikanaca u rudnike.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Burduš

    17. maj 2013 | 17:45

    Pa to je i bio Americki plan da uzme trepcu, borili se preko Albanaca ali izgleda Srbi zajebali Albance ali protom i sami sebe...sve u svemu opet bolje da je tako...

  • Filip

    17. maj 2013 | 18:51

    Sve ce nam uzeti sa kosova. Trepca im je interes od pocetka,a tu su i ostala nalazista... kao sto su Lignit...

  • anti antifa

    17. maj 2013 | 19:18

    Šiptarima polako otkucava sat.Ostaje im onaj deo KiM na kome će da pomru od uranijuma.Ja bih jedino još tamo malo doveo braću im ustaše da se malo druže u uranijumskoj izmaglici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA