Pop zbog priloga pretukao monahinju

- Kukala sam, ali niko mi nije pritekao u pomoć. Rešila sam sama da se branim, dohvatila sam kišobran i počela da ga udaram, da ga bodem. Drugom rukom sam čuvala kutiju sa novcem, jer mi se činilo da hoće da ga otme - tvrdi monahinja Mihaela, koja je prikupljala novac za manastir Pravedni Jov

  • 7

Monahinja Mihaela (78) dobila je batine od sveštenika dok je, ispred Saobrne crkve u centru Kragujevca, sakupljala priloge za manastir Pravedni Jov. Nemili događaj, u kom je intervenisala policija, odigrao se na Veliki petak.

Kako piše dnevni list "Blic", gnev još uvek neidentigikovanog sveštenika izazvalo je to što su vernici u njenu kutiju stavljali novac.

- Bilo je posle podne, sedela sam ispred kapije crkve u glavnoj ulici. Tada se pojavio sveštenik i odmah je počeo da me udara po glavi. Kukala sam, ali niko mi nije pritekao u pomoć. Rešila sam sama da se branim, dohvatila sam kišobran i počela da ga udaram, da ga bodem. Drugom rukom sam čuvala kutiju sa novcem, jer mi se činilo da hoće da ga otme - kaže Mihaela, koju su na kraju odbranili prolaznici, koji su pozvali policiju.

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović kaže da aje bilo pritužbi od eparhije zbog toga što dve monahinje, Mihaela i njena sestra Urila (84), prikupljaju dobrotvorne priloge.

- Reagovali smo odmah i prikupili smo informacije. U selu Prekopeča su nam svi rekli da su to dobre, poštene žene, koje sve što sakupe ulaži u gradnju manastira koje su same i podigle. Zato smo rešili da ih ne diramo i da im ne zabranjujemo da sakupljaju prilog za crkvu. Mi njih nećemo sklanjati sa ulice, a crkva svoje unutrašnje nesuglasice mora da rešava sama - kaže Đorović.

Mihaela i njena sestra poznate su i po tome što putuju u "fići" starom 40 godina, koji su same kupile.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pecat

    18. maj 2013 | 02:05

    Ja ne znam sta se ovo desava sa popovima, vladikama, crkava.... maa djavolja posla

  • ToXic

    18. maj 2013 | 08:55

    Sta novac uradi od popova !!!

  • Au

    18. maj 2013 | 08:25

    Ljudi staje sa ovim popovima ovo treba sve dovesti ured i to sto pre da nas ne sramote

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA