Pre 20 godina poginuli sarajevski Romeo i Julija (VIDEO)

Snajperski metak pogodio je Boška i on je pao i poginuo. Drugi metak je pogodio Admiru, koja je bila smrtno ranjena, ali uspela je da dopuzi do Boška i zagrli ga, kako bi zajedno umrli

  • 10

Danas se navršava 20 godina otkako su u smrt otišli Admira Ismić i Boško Bato Brkić. Sarajevski Romeo i Julija ubijeni su 18. maja 1993. dok su pokušavali da pobegnu iz opkoljenog Sarajeva.

Admira i Boško rođeni su 1968. godine i beskrajno su se voleli. Spremali su i venčanje. Celo Sarajevo je u to vreme prepričavalo ljubav između njih dvoje.

Nakon više od godinu dan života pod opsadom, Admira i Boško su odlučili da napuste  Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, a jedini izlaz bio je preko Vrbanja mosta. Tog 18. maja 1993. godine krenuli u beg i oko 17 sati došli su do mosta.

Snajperski metak je pogodio Boška i on je pao i poginuo. Drugi metak je pogodio Admiru koja je bila smrtno ranjena, ali uspela je da dopuzi do Boška i zagrli ga, kako bi zajedno umrli.

Njihova tela su sedam dana ležala nasred Vrbanje, jer je UNPROFOR odbio izvlačenje tela dok se ne proglasi primirje. Nekoliko dana kasnije Admira Ismić i Boško Brkić sahranjeni su na groblju u Lukavici.

Po želji Admirinih roditelja, nakon rata njihova tela su prebačena u Sarajevo i sahranjena na groblju Lav. Istraga o ubistvu Admire i Boška nikada nije sprovedena, a njihov ubica nikada nije otkriven.

Grupa 'Zabranjeno pušenje' o ovoj nezaboravnoj ljubavi snimila je pesmu i spot 'Boško i Admira', kao najavni singl svog desetog studijskog albuma.

Iako nije utvrđeno ko je ubio dvoje mladih, obe strane su prebacivale odgovornost za ovaj zločin. Međutim, nakon rata objavljen je podatak da su ubistvo počinili pripadnici tajne bošnjačke terorističke grupe "Ševe". Oni su izvršili brojne zločine tokom rata u Sarajevu, a odgovorni su i za ovaj, iako je on u Sarajevu pripisivan Srbima.

(Telegraf.rs / Izvor: Depo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA