Dinkić ministrima steže kaiš!

Program mera podrazumeva uštede na rashodima budžeta, i to tako što će se značajno smanjiti diskrecioni troškovi ministarstava. Ovaj plan Vlada bi trebalo da usvoji do kraja meseca

  • 1

Ministarstvo finansija i privrede odmah je reagovalo na alarmantne podatke o minusu u državnoj kasi.

Podsetimo, na kraju aprila on je iznosio 75,9 milijardi dinara, a Ministarstvo ima plan kako da uštedi 32 milijarde dinara do kraja ove godine.

Program mera podrazumeva uštede na rashodima budžeta, i to tako što će se značajno smanjiti diskrecioni troškovi ministarstava. Ovaj plan Vlada bi trebalo da usvoji do kraja meseca.

U ovom trenutku nije formalno potreban rebalans budžeta, pošto će se štednja sprovesti kroz smanjivanje kvota ministarstvima. Šta će biti do kraja godine zavisiće od ukupne makroekonomske situacije u zemlji, rekao je ministar privrede Mlađan Dinkić.

Dinkić je napomenuo da je Uprava za trezor već dobila snižene kvote za sva ministarstva obuhvaćena programom štednje.

- Koliko se novca ima, toliko će se trošiti, mora da se smanji trošenje, a, sa druge strane, moramo da napravimo ravnotežu između mera štednje i potrebe za razvojem -  rekao je Dinkić.

(Telegraf.rs / Izvor: "Novosti")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA