Studentima u CG psovana "majka srpska"

Studenti iz Srbije i Banjaluke koji su prethodnih dana boravili u Čanju na "Difovijadi", vratili su se kući izvređani i pokradeni. Niko od nadležnih nije reagovao

  • 60

Studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša, Novog Sada, Beograda i Banjaluke vratili su se danas kućama sa "Difovijade" u Čanju uznemireni, razočarani i kraći za kofer, garderobu, patike, mobilni telefon, novac – sve ono što im je tokom poslednje noći ukradeno iz hotelskih soba. Umesto dobrog provoda i sećanja dobili su uvrede na račun "srpske majke", pretnje i ignorisanje od strane crnogorske policije.

"Difovijada" je za studente iz Niša krenula nizbrdo na samom ulasku u Crnu Goru gde su im oduzete majice sa logom fakulteta i manifestacije na kojoj je trebalo da učestvuju. U Čanju su ih već prvog dana dočekali spremni lokalci koji su im psovali "majku srpsku" i na svaki način pokušavali da izazovu kavgu. Incident je prijavljen policiji, a jedini odgovor je bio da su momci iz Bara i da ne treba ulaziti u sukobe.

Prema rečima Aleksandra Stamenkovića, studenta Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša, pored psovki, pokušaja da se izazove tuča sa studentima iz Novog Sada, otimanja naočari momku iz Niša, lokalni Crnogorci su se zaletali kolima na grupe srpskih studenata, dovikivali devojkama i tražili povod za tuču.

Neprijatnosti su se nastavile i narednih dana kada su lokalni Crnogorci ulazili u hotel, iako su studenti od recepcije i uprave izričito tražili da se sporedna vrata zaključaju kako bi kroz glavni ulaz hotela mogli da uđu samo učesnici "Difovijade". Kako kaže Stamenković, recepcionar je stalno ponavljao da do direktora hotela ne može da dođe, a da će policija biti pozvana ukoliko Crnogorci naprave neki problem.

Atmosfera je kulminirala poslednjeg, četvrtog dana, boravka srpskih studenata kada su tri Crnogorca tokom dana ušla u hotel i isprepadali devojku na hodniku opkolivši je i vređajući je. Kasnije se saznalo da je na četvrtom spratu obijena soba, a od studenata je traženo da plate štetu, iako su oni bili smešteni samo na prva dva sprata.

Sinoć, tokom večeri, dok su učesnici "Difovijade" bili u diskoteci, obijeno je desetak soba koje su gledale na plažu. Lopovi su ušli preko balkona i iz soba odneli sve što im je došlo pod ruku – od novca i mobilnih telefona, do patika, garderobe, pa čak i celih kofera punih stvari.

I pored više pokušaja da od hotela "Biserna obala" iz Čanja dobijemo objašnjenje zašto su zahtevi studenata iz Srbije da im se omogući bezbedan boravak danima ignorisani, na telefon se celo popodne niko nije javljao.

(Telegraf.rs / Izvor: Vestionline.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana andrejic

    18. maj 2013 | 20:34

    I sto je najzalosnije ti isti crnogorci dodju bg na studije i glume da su veci srbi od nas. Ja sam godinama letovala u kotoru o njima samo reci hvale, ali odem na izlet sa malom devojcicom i muzem na Cetinje tamo nas iz cista mira napadne grupa mladica razbije nam sofersajbnu uz obrazlozenje da mi “ Srpske majmucine nemamo sta da trazimo tamo. Otad ne idem vise dole sad idem gde me za mojih 1000evra koje ostavim gledaju kao malo vode na dlanu.

  • Mirkovic

    18. maj 2013 | 21:17

    U CG ne idem vise ni da je dzaba od kad su priznali laznu drzavu Kosovo i otkad su se poceli praviti vecim Hrvatima od samih Hrvata u odnosu prema nama Srbima. Ljudi idite u Tursku i Bugarsku na ljetovanje ovo sigurno necete tamo vidjeti kao u CG a i jeftinije je i ljepsi je pijesak

  • Ognjen

    18. maj 2013 | 22:04

    Nikad u CG na more!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA