Američka bespilotna letelica usmrtila četvoricu islamista

SAD sve češće koriste bespilotne letelice za napade na ciljeve Al Kaide, u Jemenu u kome je baza, kako Vašington smatra, najopasnije mreže džihadista

  • 3

Četvorica islamista iz redova Al Kaide ubijena su u napadu američke bespilotne letelice u južnom Jemenu, a uništen je i kamion pun eksploziva.

Napad se dogodio u regionu Al Mahfad, u provinciji Abijan. Kamion koji je uništen u napadu prevozio je granate i eksploziv, a u njemu su se nalazila četvorica ubijenih ekstremista.

SAD sve češće koriste bespilotne letelice za napade na ciljeve Al Kaide u Jemenu u kome je baza, kako Vašington smatra, najopasnije mreže džihadista - Al Kaide na Arapskom poluostrvu.

Šef jemenske nacionalne bezbednosti Ali Hasan al-Ahmadi rekao je u januaru da će se takvi napadi nastaviti u saradnji sa SAD.

Pripadnici Al Kaide su 2011. zauzeli velike oblasti na jugu i istoku Jemena, a od tada su vladine snage uspele da povrate veliki deo teritorije uz pomoć američkih bespilotnih letelica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hari

    18. maj 2013 | 21:27

    A ko je ubio marince sto su "ubili" Bin Ladena nedavno?

  • Капетан Мики

    18. maj 2013 | 23:38

    @Hari... одговор је у наслову

  • Bosnjak

    19. maj 2013 | 06:22

    Sva moguca sredstva se koriste i najnovija tehnologija na nenaoruzane civile i to samo sto su ''islamisti''.Imate na ''youtube''kako bahati ameri gadjaju nasumicno civile sa ovakve bespilotnre letilice sa daljinskim komandama i to naravno po Avganistanu i Iraku.A posle masakri po njihovim skolama i trgovima .Cudni su putevi boziji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA