Verdijeva "Aida" pod zvezdanim nebom u Viminacijumu (FOTO)

Muzičko scenski spektakl u okviru državnog programa obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta, svečano je otvorio ambasador Italije u Srbiji Armando Verikio

  • 0

Operski spektakl na otvorenom, remek delo slavnog Italijana Ðuzepa Verdija "Aida" izvedena je večeras u Viminacijumu pod zvezdanim nebom u rekonstruisanom rimskom amfiteatru pred 2200 posetilaca.

Muzičko scenski spektakl u okviru državnog programa obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta, svečano je otvorio ambasador Italije u Srbiji Armando Verikio kao domaćin večeri jer je Ambasada Italije državnom projektu obeležavanja Milanskog edikta poklonila izvođenje "Aide" u Viminacijumu.

Varikio je poželeo dobrodošlicu predsedniku Tomislavu Nikoliću, zvaničnicima i diplomatama zahvalivši na prilici da njegova zemlja učestvuje u obeležavanju Milanskog edikta.

- Italija podrzava Srbiju na njenom evropskom putu i sa zadovoljstvom je primila vest o sporazumu Beograda i Prištine - rekao je Verikio i dodao da je dokaz da Evropa prepoznaje napore Srbije na njenom putu ka EU nedavna nagrada "najevropljanin" Aleksandru Vučiću.

U rekonstruisanoj rimskoj areni Arheološkog parka Viminacijum, ansambl Opere Narodnog pozorišta u Beogradu prvi put je izašao na otvorenu scenu. Okruženi brojnom publikom, u raskošnim kostimima princeza, ratnika, u tišini i lepoti mesta u kome samo istorija ima eho, bez brujanja urbanih naselja, orkestar i pevači hrabro su stupili u arenu.

Miris sibirskog kedra od koga je napravljena rekonstruisana rimska arena, vedra majska noć i važnost događaja uneli su neverovatnu umetničku snagu u izvođače koji su sa velikim žarom tumačili svoje uloge.

Priču o devojci plemenitog porekla, etiopskoj princezi Aidi koja dospeva u egipatsko ropstvo i biva rascepljena između ljubavi prema vojskovođi Radamesu i Etiopiji, u specijalnoj VIP loži u rekonstruisanoj kuli na bedmu koji drži drvenu konstrukciju amfiteatra, visokoj 15 metara, gledali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom i drugim visokim zvaničnicima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA