VESELO: Vladika Georgije zavodi žene po Kanadi i letuje na Kubi! (FOTO) (VIDEO)

Dan pred početak Sabora SPC u Beogradu osvanuli plakati na kojima se vidi episkop kanadski Georgije, bez mantije, u zagrljaju nekoliko žena i dva maloletna dečaka. Vladika odranije važi za "ženskaroša", ali niko iz SPC ne želi da reaguje!

  • 29

Dan pred početak Sabora SPC u Beogradu osvanuli plakati na kojima se vidi episkop kanadski Georgije, bez mantije, u zagrljaju nekoliko žena i dva maloletna dečaka. Fotografije su donekle potvrdile sumnje da vladika Georgije važi za "ženskaroša", ali niko iz SPC ne želi da reaguje!

Skandali ne prestaju da potresaju SPC, a u glavnoj ulozi ponovo je jedan episkop. Na železničkoj stanici Novi Beograd zatekli smo jutros plakate na kojima se jasno vidi episkop kanadski Georgije (Đokić)  u zanosnom zagrljaju sa nekoliko žena, a na drugim fotografijama je bez mantije i  društvu dva dečaka.

Za većinu je ovo iznenađenje, međutim, vernici u Kanadi se odavno žale na ponašanje vladike Georgija. Često ga viđaju bez mantije i kako se kupa u bazenu, a već godinama ljudi ga optužuju da se zavodi monahinje i žene.

Vladika Georgije dospeo je i u tamošnje medije, jer se potukao sa jednom monahinjom ispred crkve:

- U mestu Milton, gde je sedište vladike Georgija i manastir, bile su česte smene monahinja, od kojih je jedna bila i doktorka iz Selters banje u Mladenovcu, u koju se vladika zaljubio na proputovanju po banjama Srbije. Zamonašio ju je i čitavih pet godina imao s njom "vesele noći" u manastiru Milton. To mu je najduža veza - tvrdi naš izvor iz kanadske eparhije.

Takođe, postoji svedočenje od pre nekoliko godina da mu je jedna žena udarila šamar na ulici u Detroitu, zbog, kako je rekla, "nanetog duševnog bola".

Dnevni list "Blic" piše je da je vladika kanadski Georgije ove godine tokom posta obišao Kubu jahtom, i to sve o trošku parohijana!

Nezadovoljni vernici kanadske eparhije pokušali su vladiku da smene i pisali su Sinodu SPC 2008. godine, međutim, njihova peticija je "bačena pod tepih".

- Mi nemamo drugi izbor osim da zahtevamo raščinjavanje episkopa Georgija i njegovo udaljavanje iz službe u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Postavljamo ovaj zahtev veoma nerado i teška srca, ali smo primorani na to u skladu sa kanonom i Crkvenim zakonom - kazao je tada Dušan Kolundžić, predsednik SCO "Sv. Georgije".

Vladika Georgije ima veliku zaštitu u krugovima SPC, jer je pripadnik tzv. "bosanskog lobija", koji je predvodio Kačavenda. Takođe, njegov rođeni brat je episkop Konstantin, koji čeka suđenje zbog pronevere novca i razrešen je dužnosti episkopa srednjoevropskog.

Vladika Georgije nikada nije dovođen u vezu sa pedofilijom, kao recimo vladika Vasilije Kačavenda, te se ne zna ko su dečaci koji se nalaze sa njim na fotografijama i da li su u srodstvu sa njim.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    20. maj 2013 | 21:47

    Verujete li u popa ili Boga? Nije pop Crkva! Ne verujete u medicinu ako je lekar peder ili lopov? Crkva je narod, Crkva je zivi organizam, ni pop, ni vladika...

  • Milan

    20. maj 2013 | 21:10

    Ајде крените редом да блатите цркву и то само ову Српску православну.Нема везе што су вам информације непроверене,испада да несме да буде ни близу неких дечака.А ти Срби тамо кад славе воле да се сликају са свештеником јер су тад важни па кад нису више близу е онда не ваља владика.Све је то нама вани познато.Ви новинари не тражите сензацију него пишите оно што се може проверити.Страшно је ово који је оркестрирани напад на СПЦ незнам само из ког центра ово све иде.Саветујем свештенству СПЦ опрез.Срби су спремни на све.

  • Bozidar Jovanovic

    21. maj 2013 | 22:55

    Sa zaljenjem konstatujem da nas vladika kanadski Georgije odbija od sebe i crkve ugledne intelektualce iz Ontarija koji su verujuci i koji su stekli legitimaciju drustvenog prestiza u Kanadi. Medju njima se nalaze nasi eminentni lekari, univerzitetski profesori, strucnjaci za IT tehnologiju, veliki biznismeni poput Rebeke Mc Donald pa i priznati umetnici. Zbog dubokog kompleksa koji nosi u sebi okrenuo se mnogim polupismenim "biznismenima" iz bosne jer za njih toboz moze da bude neki autoritet. Takve ljude postavlja za predsednike crkveno-skolskih opstina kako bi sa njima mogao da manipulise. Tuzno je da vladika Georgije nije osoba koja bi trebala da okuplja nase ljude u Kanadi vec na sve nacine odbija od sebe i crkve pametne i obrazovane srbe zbog bojazni od "rivalstva" koje on umislja u svojoj glavi. O njegovom moralu moglo bi se nadugo i nasiroko diskutovati. Svojim ponasanjem i neiskrenim porukama odbija mlade srbe i srpkinje u Kanadi od SPC. Bilo bi blagotvorno da se vladika vrati u BIH i da tamo cinodejstvuje gde mu je i prirodno okruzenje i gde bi ga njegovi zemljaci bolje razumeli jer on se nikako nije adaptirao na kanadskim prostorima kako sa socioloskog, tako i sa kulturoloskog, geografskog i klimatskog stanovista pa u svima drugima vidi problem a ne u samom sebi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA