Sprečeno krijumčarenje violina vrednih 40.000 dolara!

Carinici na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa graničnom policijom, sprečili su danas pokušaj krijumčarenja dve antikvarne violine sa kraja 19. veka

  • 0

Carinici na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa graničnom policijom, sprečili su danas pokušaj krijumčarenja dve antikvarne violine s kraja 19. veka, koje zajedno vrede oko 40.000 dolara.

Violine su otkrivene neposredno posle ponoći u vozilu ''nisan mikra'' nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji muzičar iz Bugarske. On je sa saputnikom putovao na relaciji Nemačka-Bugarska, a na ulazu u Srbiju obojica su izjavili da sa sobom nose samo lični prtljag.

Carinici su, tokom kontrole automobila, u prtljažniku zatekli violinski kofer u kome su se nalazile dve violine sa sledećim oznakama: "violina 4/4 GEORGE CHANOT A PARIS" iz 1851. godine dok je druga violina bila "3/4 W.H.CROFT VIOLIN MAKER SUMMER LANE"  iz 1886.

Violine će biti predate veštacima koji će utvrditi njihovu autentičnost i vrednost, a ako se zaista radi o pravim violinama sa ovim oznakama, one zajedno vrede oko 40.000 dolara na tržištu.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA