Hemofarm se izvinio zbog greške u pakovanju kapi za oči

Odmah nakon prijema reklamacije iz apoteke na pakovanje leka, kompanija "Hemofarm" povukla je sve količine kapi za oči "Miokarpin" i "Marocen" serije T200842

  • 0

Kompanija Hemofarm izvinila se zbog situacije nastale zbog greške kada su u pakovanja kapi za oči "marocen 0.3 odsto" greškom upakovane kapi za oči "miokarpin dva odsto" i istakla da je o toj grešci odmah obavestila Inspekciju za lekove Ministarstva zdravlja i povukla sve količine tog leka iz apoteka.

Kako se navodi u saopštenju te kompanije, odmah nakon prijema reklamacije iz apoteke na pakovanje leka, kompanija "Hemofarm" je sprovela neophodne strandardne procedure koje podrazumevaju povlačenje svih količina kapi za oči "Miokarpin" i "Marocen" serije T200842.

- Kao odgovorna kompanija, koja blisko sarađuje sa inspekcijom za lekove, Hemofarm je odmah obavestio Inspekciju za lekove Ministarstva zdravlja Srbije da je izdao nalog za povlačenje. Odmah je sprovedena vanredna provera pakovanja svih količina leka "miokarpin" kapi za oči koje se nalaze na stanju zaliha u "Hemofarmu" i ni u jednom od uzoraka nije bilo odstupanja koje je predmet reklamacije -navodi se u saopštenju.

"Hemofarm" je poručio da odgovorno tvrdi da su svi lekovi i proizvodi te kompanije ispravni i bezbedni za upotrebu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA