Istraga i protiv članova bivšeg UO Galenike?

Članovi Upravnog odbora koji će biti obuhvaćeni istragom su u vreme direktorovanja uhapšenog Nenada Ognjenovića napravili gubitak od skoro sto miliona evra

  • 1

Istragom o malverzacijama u nekada najvećoj farmaceutskoj kompaniji u zemlji biće obuhvaćeni i ostali čelnici "Galenike", a pre svih, pojedini članovi bivšeg Upravnog odbora.

Članovi UO koji će biti obuhvaćeni istragom su u vreme direktorovanja u petak uhapšenog Nenada Ognjenovića napravili gubitak od skoro sto miliona evra, navode "Novosti".

Pripadnici Radne grupe Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, kako se navodi, češljaju trenutno sve ugovore sa "Velefarmom", čiji se nekadašnji direktor Dragoljub Vučićević bekstvom spasao od hapšenja. Ova kompanija je bila i ostala najveći dužnik "Galenike".

Kao primer lošeg rada navodi se i činjenica da su za vreme direktorovanja Nenada Ognjenovića lekovi stalno davani istim firmama iako one nisu izmirivale obaveze.

Tako je "Velefarmu" i "BG farmu", koji su dugovali "Galenici" veliki novac, data roba u vrednosti 4,5 milijardi dinara, pišu "Novosti", i dodaju da su za to neki uzeli i bonuse od 30 odsto, a roba se vratila u "Galeniku". Sumnja se da je reč o fiktivnom poslovanju.

U Upravnom odboru "Galenike" od novembra 2008. do 2012. godine, u punom mandatu, bili su: Dejan Backović, predsednik, i članovi Dragan Dinčić, Vojkan Kulić, Ninoslav Dimitrijević, Danilo Vukićević (predstavnik zaposlenih u "Galenici").

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JR

    21. maj 2013 | 09:49

    Da li će mo ikada čuti da su uzeti milioni vraćeni gradjanima-državi . Tada nebi se morali skupljati toliki novci za operacije i opremu za porodilista. A i sigurno nebi bili ovoliko zaduženi kod raznih banaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA