Novosađanka završila u zatvoru na turističkom putovanju

Milica Kojić je, tokom nagradnog putovanja u Peru, na poklon dobila kofer u čijim se zidovima nalazilo 2,5 kilograma kokaina

  • 2

Novosađanka Milica Kojić krenula je na turističko putovanje a završila kao žrtva narko-trafikinga. Nagradno putovanje tokom kog je neko vreme provela u zatvoru poklonila joj je jedna srpska javna ličnost.

Kojićeva je za dnevni list "24 sata" objasnila da se za nagradno putovanje u Peru, gde je otišla u februaru 2011. godine, ispostavilo da je paravan za transport narkotika.

- Drugar je dobio dva poklon-putovanja za Peru od javne ličnosti iz Srbije koja je bila učesnik jednog rijalitija. U početku je trebalo da ide moja najbolja drugarica, ali se predomislila i putovanje poklonila meni, jer je znala da je moj san oduvek bio da otputujem u Južnu Ameriku - priča Milica Kojić.

Prema njenim rečima, u aranžman je bilo uključeno sve: od smeštaja i hrane, do ekskurzija. Nekoliko dana pred povratak otišli su u grad Pjura, gde su se našli sa bratom osobe koja im je poklonila putovanje.

- Dočekao nas je sa poklonima. Bilo je tu svega, od suncobrana, do suvenira. Sve i da mi je bio ispravan kofer, nije moglo da stane. On se ponudio da nam nabavi nove, pa je doneo tri kofera od svojih prijatelja Italijana. Ja sam uzela jedan, a drugar dva. Niko nije ni posumnjao da bi se tu mogla naći droga - ističe Kojićeva.

I ubrzo se putovanje iz snova pretvorilo u košmar.

- Jedne večeri u našu sobu su upali karabinjeri koji su nam pretresli sve stvari. Pronađen je presovan kokain u zidovima kofera, ispostavilo se da je tu bilo oko 2,5 kilograma kokaina - kaže Milica, koja je uhapšena 12. marta, nakon čega su usledila tri mučna meseca zatvora i dokazivanje nevinosti.

Odmah pošto je do Srbije stigla vest da je uhapšena, u akciju spasavanja uključili su se njeni roditelji, prijatelji i kolege sa fakulteta. Usledilo je dokazivanje ličnosti, dokazi da nikad nije imala nijedan prestup... Milica je oslobođena 13. juna, neposredno pre suđenja, dok je njen drugar u zatvoru proveo dve godine.

Zbog toga je ona, zajedno sa Unijom Filozofskog fakulteta, pokrenula akciju "Potez za oprez", čiji je cilj podizanje svesti mladih o tome koliko je lako biti upleten u mrežu laži i postati jedna od žrtvi narko-kartela.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BSBS

    21. maj 2013 | 11:57

    Bas me zanima o kojoj javnoj licnosti je rec...?!Mozete li negde da iskopate taj podatak?

  • Boza

    21. maj 2013 | 11:14

    Svi se vade kad dodje do tvrdog mafijasi truju nasu decu jebem ti tu drzavu hapsi te vec jednom sve redom narkose Bogate se na tudjoj deci oni su nas i doveli u propast zajedno sa Drzavom svako nekog ima u Vladi da im cuva ledja .!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA