Na trežnjenju više od 110 pijanih vozača!

Od početka godine u policijskoj stanici u Valjevu na trežnjenju je zadržano više od 110 pijanih vozača, što je skoro dvostruko više nego prošle godine u istom periodu

  • 0

U policijskoj stanici u Valjevu od početka godine do sada na trežnjenju je zadržano više od 110 pijanih vozača koji su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi. Među njima "rekorder" je bio vozač kod koga je otkriveno 2,48 promila alkohola u krvi. Iz policije upozoravaju da je broj pijanih vozača koji su zadržani na trežnjenju skoro udvostručen u odnosu na isti period prošle godine!

Među vozačima koji su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi, a koje je policija zbog teškog pijanstva isključila iz saobraćaja i odvela na trežnjenje u policijsku stanicu, ima i mlađih i starijih vozača, a u poslednje vreme sve je više pijanih žena za volanom.

Komandir saobraćajne policije u Valjevu Aleksandar Vilotijević kaže da je za prva četiri meseca ove godine drastično povećan broj pijanih vozača! On dodaje da se, i pored učestalih kontrola saobraćajne policije, naročito tokom vikenda, ipak ne smanjuje broj vozača u alkoholisanom stanju.

- Od januara do aprila 92 vozača su zadržana na trežnjenju u policijskoj stanici, dok je prošle godine u istom periodu u policijskoj stanici zadržano 53 pijana vozača koji su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi. Za prvih 20 dana maja na trežnjenju je bilo 23 vozača, a u istom periodu lane zadržali smo 15 pijanih vozača - kaže Vilotijević.

Saobraćajna policija svakog vikenda ima pojačanu kontrolu na valjevskim putevima. Samo tokom prošlog vikenda u Valjevu je otkriveno devet pijanih vozača koji su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi i koji su zadržani na trežnjenu u policijskoj stanici. Prema podacima valjevske saobraćajne policije, pored brzine, alkohol je najveći uzročnih saobraćajnih nezgoda.

Vozači kod kojih policija otkrije od 0,5 do 1,2 promila alkohola u krvi, pored novčane kazne, dobiće šest kaznenih poena i tri meseca biće pod zabranom upravljanja motornim vozilima. Za pijanstvo od 1,2 do 1,6 promila, uz novčanu kaznu, sledi zabrana od šest meseci i 10 kaznenih poena, za teško pijanstvo vozača koji imaju do dva promila alkohola u krvi predviđena je zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od osam meseci i oni dobijaju 12 kaznenih poena.

Za najteža pijanstva, preko dva promila alkohola u krvi, pored novčane kazne, vozači će pod zabranom biti osam meseci i dobiće 14 kaznenih poena. Rekord po alkoholisanosti u valjevskom kraju drži jedan Valjevac koji je prošle godine ima 3,4 promila alkohola u krvi.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA