Izraelska vojska odgovorila na sirijsku vatru na Golanu!

Snage IDF su uzvratile preciznu vatru na izvor pucnjave i izvestile o direktnom pogotku, ističe se u dokumentu. Takođe, navedeno je da armija gleda na nedavne incidente sa zabrinutošću i da se žalila mirovnim snagama UN odgovornim za to područje

  • 0

Izraelska vojna patrola na okupiranoj Golanskoj visoravni, uz granicu sa Sirijom, uzvratila je nakon što se našla na udaru vatre prošle noći, saopštilo je danas izraelsko Ministarstvo odbrane.

Prošle noći su ispaljeni meci na patrolu IDF (izraelske armije) na granici u centralnoj Golanskoj visoravni oštetivši vojno vozilo, navodi se u saopštenju na vojnom veb-sajtu, u kome se dodaje da niko nije ranjen.

Snage IDF su uzvratile preciznu vatru na izvor pucnjave i izvestile o direktnom pogotku, ističe se u dokumentu. Takođe, navedeno je da armija gleda na nedavne incidente sa zabrinutošću i da se žalila mirovnim snagama UN odgovornim za to područje.

U ponedeljak ujutro izraelska armija je izvestila da su meci ispaljeni iz lakog oružja pogodili tokom noći Golansku visoravan, ali da nije bilo povreda ni štete. Armija je i tada uputila žalbu snagama UN.

Napetost se oseća na Golanskoj visoravni od početka sirijskog građanskog rata pre dve godine. Međutim, sve do sada bilo je malo slučajeva da se sukob prelije na okurani Golan, uglavnom su padale granate i Izrael je uzvraćao vatrom.

U poslednjih nekoliko nedelja je vatra iz Sirije prešla preko granice u četiri navrata, navodi AFP. Izrael, koji je zvanično i dalje u ratu sa tom zemljom, okupirao je 12.000 kvadratnih kilometara strateškog Golana u šestodnevnom ratu i kasnije ga okupirao, što međunarodna zajednica nikada nije priznala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA