NEGUJTE IRVASE I KORNJAČE: Uputite se u neki od volonteskih kampova širom sveta

Za učestvovanje na kampu potrebno je napisati prijavu na engleskom jeziku i poslati je, a mesec dana pre početka kampa stižu i detaljne informacije. Volonteri sami snose troškove puta i vize, smeštaj i hrana su im obezbeđeni, a najčešće su pokriveni i troškovi ekskurzija

  • 0

Za one koji ovog leta imaju vremena i želje da se druže sa vršnjacima iz inostranstva i usavrše neki strani jezik, pravo mesto su volonterski kampovi. Smeštaj i hrana su besplatni, pa je ovo jedan od najjeftinijih načina da boravite dvadesetak dana u nekom od 2.500 kampova u više od 60 zemalja sveta.

Kako piše dnevni list "24 sata", za učestvovanje na kampu potrebno je napisati prijavu na engleskom jeziku i poslati je, a mesec dana pre početka kampa stižu i detaljne informacije. Volonteri sami snose troškove puta i vize, smeštaj i hrana su im obezbeđeni, a najčešće su pokriveni i troškovi ekskurzija.

NEMAČKA: Crtanje grafita u Haleu (9. jun - 23. jun)

Umetnički nastrojeni volonteri koji žele da se oprobaju u novim umetnostima poput crtanja grafita više su nego dobrodošli na ovaj kamp. U slobodno vreme možete obići Berlin ili Lajpcig, a uz to i naučiti nemački jezik.

ITALIJA: Igranje sa decom u Napulju (29. jun - 13. jul)

Aktivni, raspoloženi i voljni, volonteri za rad sa decom će svoj kamp provesti u smehu i igricama. Mašta i dobra volja mogu da pomognu zaposlenima u radu sa decom sa radionicama i iskustvima iz svojih prošlih razmena.

TURSKA: Povratak u kameno doba (12. jul - 27. jul)

Spava se u rekonstruisanim kućama iz kamenog doba, čak i u igluu. Lovićete ribu za ručak i brati bobice, zatim naučiti kako da se snalazite u prirodi, živite nomadskim životom, pravite činijice i oruđe od prirodnih materijala.

IRSKA: Družite se sa Irvasima u Laponiji (21. jul - 27. jul)

U kampu u Laponiji na severu Finske pomagaćete u označavanju ruta za šetnju, popravljanju skrovišta i u čišćenju prostora za irvase. Uz to ćete obići poznati Sami muzej, selo Inari i jezero Inari, kao i finsku saunu.

BELGIJA: Renovirajte zamak (26. jul - 8. avgust)

Uživajte u čarima zamka renovirajući ga i osvežavajući njegovu kulturu. Idealno za ljubitelje prirode i za one koji žele da se vrate s puno novih prijatelja. Imaćete priliku da radite sa ljudima iz celog sveta i da upoznate život na farmi nedaleko od vas

MEKSIKO: Negujte zelene kornjače (28. avgust - 12. oktobar)

One koji se opredele za ovaj kamp očekuje neverovatno iskustvo druženja sa kornjačama. Jedini posao mladih ljudi koji se zapute put Meksika jeste da čuvaju gnezda ovih kornjača i da sa njima rade noću na plažama.

Dodatne informacije o ovim kampovima potražite na veb sajtu Mladih istraživača Srbije.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA