CRNA HELADA: 26 odsto više samoubistava u Grčkoj!

Ukupan broj samoubistava u Grčkoj je pretprošle godine dostigao 477, pri čemu su 82 odsto počinili muškarci, ali je broj žena koje su se ubile udvostručen u odnosu na 2010. godinu - na 84 slučaja

  • 2

U Grčkoj je tokom 2011. registrovano 26 odsto više samoubistava nego prethodne godine, za šta stručnjaci uzroke traže u ekonomskoj krizi u toj zemlji, objavila je danas nacionalna statistička agencija Elstat.

Ukupan broj samoubistava u Grčkoj je pretprošle godine dostigao 477, pri čemu su 82 odsto počinili muškarci, ali je broj žena koje su se ubile udvostručen u odnosu na 2010. - na 84 slučaja, izveštava AFP.

Atina, u kojoj živi gotovo trećina od 11 miliona Grka, u samoubistvima je tokom 2011. imala udeo od 35 odsto. Sledi centralna Makedonija sa 11 odsto, pa ostrvo Krit sa 7,7 odsto samoubistava.

Radikalna levičarska opoziciona stranka Siriza i nevladine organizacije za trend rasta samoubistava krive osiromašenje i recesiju u zemlji u kojoj je četvrtina stanovništva nezaposlena.

Inostrani kreditori su Grčkoj u poslednje četiri godine nametnuli izuzetno teške mere štednje u zamenu za međunarodnu pomoć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA