Petorica Srba vratili se iz zarobljeništva u Libiji!

Srbe su u avgustu 2011. godine zarobili pobunjenici pod optužbom da su se borili na strani Moamera Gadafija

  • 3

Petorica srpskih državljana koje su u avgustu 2011. godine zarobili pobunjenici u Libiji pod optužbom da su se borili na strani Moamera Gadafija, danas su se vratili u Srbiju.

Zorana Nikolića iz Lazarevca, Milorada Đunića iz Loznice, Milića Martinovića iz Aranđelovca, Vojislava Nićiforovića iz Beograda i Nedeljka Milanovića iz Lazarevca u sedištu BIA dočekale su porodice i prijatelji.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je država samo radila svoj posao, da je bilo teško i da su se svi nadali da će posao biti što pre završen.

Petorica Srba otišla su u Libiju kako bi radila na popravci porušenih objekata, a neposredno posle dolaska uhapšeni su u Tripoliju.

Na aerodromu libijske prestonice, u improvizovanom zatvoru, njih su pronašli novinari ruske "Komsomoljskaje pravde" i o tome obavestili ambasadu Srbije u Libiji.

Zarobljenici su od avgusta prošle godine boravili u libijskom zatvoru u gradu Zintanu, na oko 180 kilometara jugozapadno od Tripolija, pod sumnjom da bili plaćeni vojnici koji su u to vreme angažovani kao Gadafijevi snajperisti. Oteti su 19. avgusta dok su putovali taksijem iz hotela "Radison blu" u Tripoliju.

- Izuzetno su bledi, sunca nekoliko meseci nisu videli, iz ćelija ne izlaze. Mršavi su i deluju izgladnelo. Obučeni su u neku otrcanu odeću. Ipak, čuvari su prema njima korektni, nemaju vidljivih povreda, ali nisam uspeo da uđem u njihove ćelije - prepričao je susret u Libiji sa srpskim zatočenicima novinar američkog "Njuzvika" Džejmi Detmer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    21. maj 2013 | 15:02

    СЛАВА ДРАГОМЕ БОГУ , СЛАВА ТИ БОЖЕ И СЛАВА СРБИЈИ

  • Svensson

    21. maj 2013 | 15:51

    Gde su sad oni sto su govorili da su placenici i da treba da dobiju sta su trazili

  • srb

    21. maj 2013 | 17:42

    Ma ja jos uvek sumnjam da nisu.. Mnogo mi nesto lice na bivsr pripadnikr JSO koji su delovali na Kosovu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA