Bitka za Kusajr se razbuktava, Mukdad danas u Moskvi!

Rusija se smatra najznačajnijim preostalim saveznikom predsednika Sirije Bašara el Asada i Zapad nastoji da Moskva iskoristi svoj uticaj i pomogne okončanju dvogodišnjeg sukoba između tamošnje vlade i pobunjenika

  • 2

Zamenik ministra spoljnih poslova Sirije Fejzal Mukdad dolazi danas u Moskvu gde će sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim razgovarati o planiranoj mirovnoj konferenciji posvećenoj okončanju sukoba u Siriji, javila je agencija RIA Novosti.

Agencija navodi da će Mukdad i Lavrov razgovarati o pripremama za mirovnu konferenciju koju su ranije ovog meseca sazvali vodeće ruske diplomate i američki državni sekretar Džon Keri tokom njegove posete Moskvi.

Rusija se smatra najznačajnijim preostalim saveznikom predsednika Sirije Bašara el Asada i Zapad nastoji da Moskva iskoristi svoj uticaj i pomogne okončanju dvogodišnjeg sukoba između tamošnje vlade i pobunjenika, navodi agencija Frans pres.

U međuvremenu, sirijska opozicija pozvala je međunarodnu zajednicu da napravi humanitarni koridor kako bi pomogla gradu Kusajru gde se rasplamtala žestoka borba između vladinih snaga i pobunjenika.

- Pozivamo međunarodnu zajednicu da otvori humanitarni koridor da se izvuku ranjeni i da se donesu lekovi i druga pomoć za 50.000 ljudi koji se nalaze pod opsadom - rekao je šef Nacionalne koalicije Džordž Sabra u saopštenju.

Sabra je pozvao pobunjenike širom zemlje da pohitaju u pomoć uporištu pobunjenika Kusajru koji se nalazi pod napadima režimskih snaga i boraca libanskog Hezbolaha.

- Revolucionarni bataljoni i Slobodna sirijska armijo, požurite da spasete Kusajr i Homs - naveo je Sabra u saopštenju, uz apel brigadama širom zemlje da šalju u pomoć sve raspoloživo ljudstvo i oružje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA