SPC: Mediji da ne prave rusku salatu!

- Zvanični stav Crkve treba objaviti onakav kakav on jeste, bez komentara, bez dodataka, pa neka svako to tumači na svoj način - rekao je vladika bački

  • 5

Vladika bački Irinej je u svojstvu portparola Srpske pravoslavne crkve (SPC) ponovo danas kritikovao medije zbog načina izveštavanja o aktivnostima i životu Crkve i kombinovanja izjava crkvenih velikodostojnika sa mišljenjima analitičara.

Vladika je na konferenciji za novinare, prvoj posle početka redovnog majskog zasedanja Svetog arhijerejskog Sabora, rekao da nije u redu da se pojedini stavovi Crkve "proveravaju" kod nekih analitičara jer smatra da može da bude samo obrnuto.

- Zvanični stav Crkve treba objaviti onakav kakav on jeste, bez komentara, bez dodataka, pa neka svako to tumači na svoj način - rekao je vladika bački.

On je zamolio novinare i da ne prave "rusku salatu" od svojih izveštaja u kojima stave "red Irineja, red verskih analitičara pravih ili lažnih".

- Ono što ja ovde govorim je zvanično i odgovorno i šta sad ko tu može da misli je njegova privatna stvar. To se ne može stavljati u isti nivo i zato sam i ranije rekao da ne pristajem ni na kakav kolaž zvaničnih stavova Crkve sa drugim mišljenjima - rekao je vladika.

On je kazao da će se svakog dana, tokom rada Sabora, obraćati novinarima, a upitan da li će na dnevnom redu Sabora biti i pitanje penzionisanja pojedinih vladika, vladika Irinej nije želeo da komentariše.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika Pauk

    22. maj 2013 | 21:02

    samo vi dodjite sa džipovima i ostalim alama od po 30 000 evra,pokazujte svoje vile,imajte biznise ,uzimajte milionske kredite na hipoteke na crkvenu imovinu i ne očekujte da vas neko pita za to.vi odgovarate bogu,a narod ko je.e

  • русија

    22. maj 2013 | 23:50

    Срби су најугроженији у Србији !!!

  • kiza

    22. maj 2013 | 21:49

    A da zabranite i medije u Srbiji i jos po nesto pa da nas pretvorite u pravoslvnu Dzamahiriju, sta mislite?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA