TOPLIJE OD PONEDELJKA: Kiša u celoj Srbiji, saobraćaj u Beogradu usporen

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, na jugu južni i jugozapadni, dok će najniža temperatura iznositi od 11 do 16, a najviša od 13 na severozapadu do 24 stepena na jugoistoku

  • 0

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i sveže s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju velike količine padavina uz nepogode s gradom i olujnim vetrom.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab i umeren, severozapadni, na jugu južni i jugozapadni, dok će najniža temperatura iznositi od 11 do 16, a najviša od 13 na severozapadu do 24 stepena na jugoistoku.

I u Beogradu će biti oblačno i sveže s kišom, pljuskovima i grmljavinom sa slabim i umerenim severozapadnim vetrom, dok će najniža temperatura iznositi 13, a najviša 15 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 30. maja, od petka do nedelje biti promenljivo oblačno i malo toplije, ponegde s kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od ponedeljka biće pretežno sunčano i još toplije.

Najtioplije jutro u Srbiji osvanulo je u Negotinu, Nišu i Zaječaru, gde je u pet časova izmereno 16 stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila sedam stepeni, dok je u mnogim mestima padala kiša.

Kiša umerenog intenziteta padala je u Novom Sadu i Zrenjaninu, a slaba kiša padala je u Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Velikom Gradištu, na Crnom Vrhu, Sjenici, Požegi, na Kopaoniku i u Ćupriji. Na Zlatiboru, u Kraljevu i Kruševcu je padala kiša praćena grmljavinom, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Velikom Gradištu, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji i Leskovcu izmereno je 15, Sremskoj Mitrovici 14, a u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Valjevu, Beogradu, Smederevskoj Palanci, Požegi, Dimitrovgradu i Vranju 13 stepeni. Na Paliću, u Kikindi, Banatskom Karlovcu, Loznici izmereno je 12, na Crnom Vrhu i u Sjenici 11, a na Zlatiboru devet stepeni.

SAOBRAĆAJ U BEOGRADU USPOREN

Prema rečima dežurnog dispečera udruženja "Žuti taksi" Vlade Ivetića, na prilazima gradu je intenzivniji i usporeniji saobraćaj i na Pančevačkom i na Zrenjaninskom putu i na Pančevačkom mostu u pravcu prema centru Beograda.

Saobraćaj je pojačan i na Savskoj i Ibarskoj magistrali, Lazarevačkom drumu, u Radničkoj ulici i Bulevaru Vojvode Mišića, gde je usporeno kretanje vozila.I na prilazima gradu iz pravca Kaluđerice i Malog Mokrog Luga, odnosno na Smederevskom putu je slična situacija.

- Na samim mostovima još nema zastoja i zadržavanja, ali se sporije kreću vozila i na "Gazeli" i na Brankovom mostu - rekao je Ivetić.

Centar grada i centralne gradske raskrsnice za sada funkcionišu bez većih zadržavanja, dodao je Ivetić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA