Krivična prijava protiv bivšeg predsednika Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine

Protiv bivšeg predsednika Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine Petra Nađ Rofcidisa Više javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je krivičnu prijavu zbog sumnje da je falsifikovao službene isprave i zloupotrebio službeni položaj

  • 1

Nacionalni savet grčke nacionalne manjine podneo je Višem javnom tužilaštvu u Smederevu krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Petra Nađ Rofcidisa zbog sumnje u falsifikovanje službenih isprava, zloupotrebu službenog položaja i utaje.

Rofcidis je, naime, smenjen 05. 05. 20011. godine, a za predsednika je izabran Hristos Aleksopulos.

Kako se navodi u prijavi, bivši predsednik, i pored više pismenih poziva, do danas nije predao dokumentaciju i stvari koje je izneo iz sedista Nacionalnog saveta, pa postoji sumnja da je dokumentacija uništena kako bi se prikrile zloupotrebe budžetskih sredstava koja su u vreme kada je Rofcidis bio predsednik iznosila 5.000.000 dinara.

Da sumnja nije bez osnova svedoči činjenica da se, i posle njegove smene, sa računa skidao novac. Tako je na račun Udruženja Kantakuzina, čiji je Rofcidis potpredsednik, uplaćeno 753.633 dinara, a slična suma je uplaćena i na lični račun samog Rofcidisa, navodi se u prijavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvonar

    24. maj 2013 | 09:17

    Klasicni Shojic :)) ,pa stvarno je dosta bilo vishe kradja na svim nivoima , ovog klovna pod hitno u zatvor i da zavrsimo s tim . Kada mu odgovara covek se predstavlja kao grk (Rodifcis) , kada mu odgovara onda je madjar (Nadj) , a po Smederevu kruzi prica da je preuzeo i prezime Stojkovic (verovatno da oplevi i neki srpski fond). U svakom slucaju tuzilastvo sto pre mora da ispita ovaj slucaj i stavi tacku na lopovluk ! ! !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA