DAČIĆ: Odnosi sa Crnom Gorom sve bolji!

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je večeras da odnosi Crne Gore i Srbije idu uzlaznom linijom, kao i da je sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem razgovarao o mogućnosti da dve vlade održavaju zajedničke sednice

  • 4

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je večeras da odnosi Crne Gore i Srbije idu uzlaznom linijom, kao i da je sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem razgovarao o mogućnosti da dve vlade održavaju zajedničke sednice.

On je novinarima u Bečićima, nakon sastanka sa Đukanovićem, kazao da su odnosi Crne Gore i Srbije relaksirani od nekih problema koji su bili prisutni u prethodnom periodu.

"Mislim da su odnosi između Crne Gore i Srbije relaksirani od nekih problema koji su bili prisutni u prethodnom periodu i da možemo očekivati da će međusobni odnosi biti sve bliži i čvršći u narednom periodu", istakao je Dačić.

Dačić i Đukanović učestvuju na Samitu 100 biznis lidera regiona, koji se održava u Bečićima.

Predsednik Vlade Srbije je kazao da je tokom susreta sa Đukanovićem dogovoreno da u septembru zvanično poseti Crnu Goru.

Dačić je dodao da je sa crnogorskim premijerom razgovarao i o zajedničkim projektima, kao i iskustvima vezanim za evropske integracije i međusobnoj podršci kako bi dve države što pre postale članice EU.

"Razgovarali smo i o ideji da se godišnje održavaju zajedničke sednice dve vlade, jednom u Srbiji, a jednom u Crnoj Gori, sa željom da jačamo naše zajedništvo i prijateljstvo, odnosno da radimo u interesu naših građana. To znači da ono oko čega se možda ne slažemo ne bude prioritet u našim odnosima, već da tražimo tačke koje će nas sve zajedno voditi napred", kazao je Dačić.

Dačić i Đukanović govoriće sutra na glavnom panelu pod nazivom "Dogovor za novo doba".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunar

    23. maj 2013 | 22:57

    SLOBODA SLOBODA SLOBODA ZA HRABROG SAŠU KOJI JE BRANIO SVOJ DOM SLOBODA SLOBODA SLOBODA

  • Vlajko

    24. maj 2013 | 00:15

    Koga vi to farbate? Pa medjusobna netrpeljivost oba naroda eksponencijalno raste, sto se da videti po ucestalim incidentima.

  • najprovokator

    24. maj 2013 | 07:44

    smešno im je nešto...pogledajte ova dva kriminalca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA