Imigranti obrazovaniji od Nemaca!

Prema studiji IAB, koju su danas objavili nemački mediji, 43 odsto novih imigranata, starosti do 65 godina, imaju master, diplome visokih škola ili tehničko obrazovanje, dok je taj procenat kod Nemaca, bez migracionog porekla, 26 odsto

  • 1

Useljenici u Nemačku su bolje obrazovani i kvalifikovani u odnosu na domicilne Nemce, pokazuje studija Instituta za tržište rada i istraživanje zanimanja (IAB) iz Nirnberga, čime je razbijen kliše da su "gastarbajteri" uglavnom nekvalifikovana radna snaga koja dolazi iz različitih zemalja.

Prema studiji IAB, koju su danas objavili nemački mediji, 43 odsto novih imigranata, starosti do 65 godina, imaju master, diplome visokih škola ili tehničko obrazovanje, dok je taj procenat kod Nemaca, bez migracionog porekla, 26 odsto.

Prema podacima nemačkog Saveznog zavoda za statistiku, lane se više od milion ljudi uselilo u Nemačku, što je najviše od 1995. godine.

(Telegraf.rs / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neobrazovan

    24. maj 2013 | 18:28

    To je opet minus za nas. Obrazujemo ljude pa dapustamo da beze u inoszranstvo da bi preziveli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA