Sirijski pobunjenici napali zatvor u Alepu, Asadova vojska ga grčevito brani!

Pre sedam dana snage predsednika Bašara el Asada odbile su napad pobunjenika na zatvor. Pobunjenici traže oslobađanje više stotina političkih zatvorenika

  • 0

U Siriji su pobunjenici ispalili minobacačke granate na centralni zatvor u gradu Alepu na severu zemlje, usmrtivši i ranivši nekoliko zatvorenika, objavio je sirijski državni medij.

Proopozicioni medija-centar u Alepu AMC (Aleppo Media Center) saopštio je da su u toku sukobi između pobunjenika i vladinih trupa u zatvoru u Alepu, preneo je AP. Centar je naveo i da je na objektu izbio veliki požar.

Pre sedam dana snage predsednika Bašara el Asada odbile su napad pobunjenika na zatvor. Pobunjenici traže oslobađanje više stotina političkih zatvorenika.

Sirijska opservatorija za ljudska prava koja se nalazi u Velikoj Britaniji objavila je da se žestoke borbe vode i u gradu Kusajr, u blizini granice sa Libanom. Vladine snage pokušavaju od nedelje da ponovo zauzmu grad.

Državna novinska agencija SANA prenela je da su trupe usmrtile veliki broj pobunjenika u najnovijim sukobima.

(Telegraf.rs / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA