Keri u Ramali probao šavarmu i palestinske kolače (FOTO)

- Čoveče, ala je ovo dobro - rekao je Keri pošto je probao sendvič sa komadićima mesa ispečenog na rotirajućoj šipki, koji se obično stavlja u takozvanu pitu, hleb sa paradajzom, humusom i turšijom. Insistirao je da plati ono što je pojeo

  • 1

Američki državni sekretar Džon Keri danas je promenio uobičajenu diplomatsku rutinu, pa je "sa diplomatskog puta" skrenuo na ulice Ramale na Zapadnoj obali i u tamošnjim restoranima probao šavurmu i palestinske slatkiše sa pistaćima.

Keri je ušao u restoran Samer u Ramali da uživa u tipičnim bliskoistočnim ukusima, što se smatra neoubičajenim za čoveka na takvoj funkciji kada je i inostranstvu, mada se često praktikuje u američkim političkim kampanjama, podseća Rojters.

- Čoveče, ala je ovo dobro - rekao je Keri pošto je probao sendvič sa komadićima mesa ispečenog na rotirajućoj šipki, koji se obično stavlja u takozvanu pitu, hleb sa paradajzom, humusom i turšijom.

Najviši američki diplomata doputovao je u Izrael i na palestinske teritorije da pokuša da doprinese obnovi pregovora o miru koji su u zastoju praktično više od četiri godine.

Nakon što je pojeo sendvič u restoranu, otišao je preko puta u poslastičarnicu istog vlasnika i probao kunafu u slatkom sirupu i pijuckao kafu.

Američki državni sekretari su putovali na Zapadnu obalu više desetina puta, ali su retko odstupali od zvaničnih sastanaka kako bi se upoznali s lokalnim običajima.

Jedan od Kerijevih ciljeva je da podstakne palestinsku ekonomiju u planu koji će, kako se očekuje, predstaviti na Svetskom ekonomskom forumu u Amanu u ponedeljak.

On je hteo da da i lični doprinos tako što je insistirao da sam plati ono što je pojeo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    24. maj 2013 | 20:04

    Hranis ga njivis ga , a on kao zahvalu puca na tebe i jos te tjera iz sopstvenog doma.''cionisti''!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA