ZBOG DODELE STANA: Osuđen bivši gradonačelnik Maribora

Optužnica se odnosila na spornu dodelu službenog stana Karin Ježoviti, koji je dobila kao članica veća invalida, gradonačelnikovog savetodavnog tela u koje je imenovana tek dan nakon konkursa za dodelu tri stana

  • 0

Okružni sud u Mariboru osudio je bivšeg gradonačelnika Maribora Franca Kanglera na sedam meseci zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Sud je istovremeno osudio Karin Ježovitu na pet meseci zatvora, uslovno na godinu dana i pet hiljada evra kazne. Presuda je još nepravosnažna.

Kangler, Ježovita i Tanja Vindiš Furman osuđeni su zbog krivičnih dela primanja koristi za nezakonito posredovanje, zloupotrebu službenog položaja ili službenih prava i za falsifikovanje dokumenata.

Optužnica se odnosila na spornu dodelu službenog stana Ježoviti, koji je dobila kao članica veća invalida, gradonačelnikovog savetodavnog tela u koje je imenovana tek dan nakon konkursa za dodelu tri stana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA