Ognjenović u istrazi pričao o vezama sa SPS!

Ognjenović je ispričao na saslušanju da se neposredno pre postavljenja na funkciju u "Galenici" sastao u zgradi SPS sa predsednikom socijalista i tadašnjim zamenikom premijera Ivicom Dačićem

  • 3

- Za sve što sam radio u "Galenici" bila mi je potrebna saglasnost predsednika Upravnog odbora "Galenike" Dejana Backovića - izjavio je na saslušanju uhapšeni direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, koji se tereti da je oštetio kompaniju za 12 miliona evra, objavio je list Blic.

Ognjenović je ispričao na saslušanju da se neposredno pre postavljenja na funkciju u "Galenici" sastao u zgradi SPS sa predsednikom socijalista i tadašnjim zamenikom premijera Ivicom Dačićem.

Ovaj sastanak, prema njegovom rečima, ugovorio je Dejan Backović koji je bio direktor SPS i predsednik UO Galenike.

Dačić je na ovom sastanku rekao šta od njega očekuje i tražio potvrdu da li to može da sprovede.

- Dačić je predočio Ognjenoviću da je funkcija generalnog direktora "Galenike" odgovorno mesto i da će on morati da ispuni određene zadatke: da završi novu fabriku lekova, uvede farmaceutske standarde da bi fabrika mogla da radi i da ostvari pun kapacitet kompanije kako bi se izbegao deficit "Galenikinih" lekova na tržištu. Ognjenović je Dačiću potvrdio da on to može da uradi, a tužiocu na saslušanju je naveo da smatra "da je uradio čak i više od obećanog" - priča izvor "Blica".

Da je Backović kao predsednik UO morao da zna šta se dešava sa novcem "Galenike", govori podatak da Ognjenović nije mogao da potpiše ugovor veći od tri miliona dinara, dok je za sve skuplje nabavke morao da ima saglasnost Upravnog odbora.

- Ali, umesto kontrole poslovanja, Backović i ostali članovi UO "Galenike" sami sebi su isplatili četiri puta veća primanja od onih koja su planirana - navodi sagovornik „Blica”. 

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vredni mrav

    24. maj 2013 | 21:49

    to je javna tajna da je Galeniku opljackao Dacic koji j to radio sa predhodnom Vladom i ne moze ova zemlja da naprduje dok se Dacic ne uhapsi. Inace Galenikinim novcem se za vreme prošlog mandata isplacivale policiji plate i finansirale preizborne kampanje socijalista.

  • Nevena

    24. maj 2013 | 22:03

    Sa Ivicom, ma nema šanse on je zadužen za banane ne i za lekove. Haha..

  • Dacha

    24. maj 2013 | 21:18

    Robijaaaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA